Politisk aftale

Der er i januar 2018 indgået en politisk aftale om digitaliseringsklar lovgivning.

Enigt Folketing bag aftale om digitaliseringsklar lovgivning

Regeringen og samtlige partier i Folketinget er enige om, lovgivning skal udarbejdes til det digitale samfund, Danmark er i dag. Enklere og digitalt administrerbare regler skal hjælpe med at få ryddet op i det offentlige bureaukrati, så der kan frigøres tid og ressourcer til den borgernære service.

Lovgivningen skal være digitaliseringsklar, enkel og lettere at forstå for borgere, virksomheder og medarbejdere. Det er budskabet i den aftale, som er indgået mellem regeringen og et enigt Folketing.

Hent den politiske aftale om digitaliseringsklar lovgivning

Lovgivning lavet til et mere digitalt samfund

Med aftalen forpligter et enigt Folketing sig til at følge principperne for digitaliseringsklar lovgivning, når der indgås politiske aftaler, og der efterfølgende vedtages ny lovgivning i Folketingssalen.

På samme måde, som ministerierne i dag skal vurdere de økonomiske og administrative konsekvenser for det offentlige og erhvervslivet ved ny lovgivning, bliver det samtidig obligatorisk at foretage en vurdering af, om lovgivningen er digitaliseringsklar.

Vurderingen af implementeringskonsekvenser og om digitalisering er tænkt ind i lovforslaget bliver fremover en obligatorisk del af bemærkningerne til nye lovforslag. Se hvilke forhold vurderingen af implementeringskonsekvenser omfatter herunder.