Brugerrejsen ”Starte uddannelse”

Som kommende studerende skal man have styr på en lang række gøremål. Til at hjælpe borgerne godt på vej er der udviklet en guide på borger.dk til livssituationen ”Starte uddannelse”. Både borgere og centrale myndigheder deltog aktivt i udviklingen.

I 2021 søgte over 93.000 personer ind på en videregående uddannelse. Når man skal søge uddannelse, skal man forholde sig til en række gøremål såsom valg af uddannelse, ansøgningsprocessen, og om man skal søge via kvote 1 eller kvote 2. Som kommende studerende skal man også have styr på fx SU, studielån, Ungdomskort og skat.

På baggrund af analysen af brugerrejsen ”Starte uddannelse” er der udviklet en guide på borger.dk. Guiden giver overblik over alt det, man skal huske eller gøre i livssituationen.

Status

Analysearbejdet blev igangsat med nedsættelsen af en fællesoffentlig projektgruppe i august 2021. Analysen blev afsluttet i andet halvår 2021. Guiden blev lanceret december 2021. En afrapportering bliver udarbejdet og offentliggjort her på siden primo 2022. 

Borgere og centrale myndigheder deltog aktivt i arbejdet.

Produkter

Gå til guiden "Når du vil starte på videregående uddannelse" på borger.dk

Digitaliseringsstyrelsen og samarbejdspartnere mødes halvårligt for at forbedre guiden i henhold til brugernes anvendelse og tilbagemeldinger på guiden.

Rapporter

Rapporten bliver publiceret primo 2022.

Del guiden på din myndigheds hjemmeside

Når du vil starte på videregående uddannelse

Få et overblik over, hvad der er vigtigt, når du vil starte på videregående uddannelse.

Læs om alt det, du skal vide og gøre, når du skal vælge og søge videregående uddannelse. Du kan også læse om, hvad der er vigtigt i forbindelse med flytning, skat og SU.

Du kan tilpasse guiden så den passer til situation i forhold til fx optagelse, økonomi og studiestart. 

Guide: Når du vil starte på videregående uddannelse

Samarbejdspartnere

De myndigheder, som borgeren potentielt kommer i kontakt med under brugerrejsen, deltog i arbejdet:

  • Skattestyrelsen
  • Styrelsen for IT og Læring
  • Uddannelses- og forskningsstyrelsen