It-frivillig

Ældre kvinde står ved siden af siddende ældre mand, mens hun hjælper ham på hans tablet.

På disse sider kan du som it-frivillig finde materialer og undervisningsforløb i offentlig digitalisering. Materialet er til inspiration og fri afbenyttelse.

Danmark har mange it-frivillige, som påtager sig en vigtig opgave med at hjælpe og undervise digitalt udfordrede borgere. For at understøtte deres vigtige indsats har Digitaliseringsstyrelsen på denne side samlet en række undervisningsmaterialer.

Undervisnings- og vejledningsmateriale til it-frivillige

Find fx materiale om digitale løsninger og apps, temabaserede undervisningsforløb og konkrete værktøjer, som fx demo.borger.dk.

Undervisningsmaterialet er opdelt i emner, som fx MitID, Digital Post eller Sundhedskort-appen samt i temaer, som fx Sikker digital adfærd. 

Du kan selv sammensætte et undervisningsmateriale, der passer til lige præcis din undervisning. Materialerne bliver opdateret i takt med, at nye digitale løsninger udvikles.

Derfor er jeg it-frivillig
På denne side kan du møde it-frivillige, der fortæller om, hvad det betyder for dem at være it-frivillige. 

Materialer om digitale løsninger
På denne side kan du finde inspiration og materialer til din undervisning.

Tematiske undervisningsforløb
På denne side kan du finde undervisningsforløb og undervisningskoncepter, der er inddelt efter temaer, som du kan bruge i din undervisning.

Digitale guides på borger.dk
Der er i alt 11 guides om forskellige livssituationer. På denne side er udvalgt dem, der vurderes som mest relevante for it-frivillige.