Webtilgængelighed – hvordan gør man en forskel?

Webtilgængelighed handler ikke kun om at det digitale er tilgængeligt - det er en demokratisk forpligtelse. Hvis flest mulige skal have glæde af de offentlige digitale tilbud, skal mulighederne og perspektiverne i webtilgængelighed være i fokus.

Hør Heidi Sivebæk (DR) og Gitte Karring (Vejle Kommune) tale om potentialet og nødvendigheden ved webtilgængelighed, og om hvordan det bliver en rodfæstet del af udvikling og drift i organisationen - men også om udfordringerne og de svære valg, når webtilgængelighed skal forankres.

Oplæg ved

  • Heidi Sivebæk, tilgængelighedsredaktør, DR. Heidi Sivebæk er DR’s redaktør for tilgængelighed og mangfoldighed. Hun er uddannet journalist og har i mange år arbejdet som journalist og leder i DR. Siden 2017 har hun tillige været redaktør for DR’s mangfoldighedsindsats, som skal sikre en bredere repræsentation i DR’s indhold.
  • Gitte Karring, online projektleder, Vejle Kommune. Gitte Karring er en del af kommunens centrale webteam, som har ansvar for den fælles webplatform til hjemmesider og intranet. Hun har arbejdet med kommunale webløsninger gennem de seneste 20 år. De seneste år har webtilgængelighed fyldt meget, både i dialogen med leverandører og i samarbejdet webredaktører, ledelse og andre nøglepersoner, der spiller en rolle for at sikre tilgængelighed i kommunens digitale kommunikation med borgerne.