Flere af de aktiviteter og materialer, der er udført i regi af initiativ 9.2 i tidligere år er stadig relevante for målgrupperne og deres pårørende.
Informationssikkerhed
Flere it-udfordrede borgere er bekymrede for den digitale sikkerhed. Utrygheden kan medføre, at de ikke længere ønsker at kommunikere digitalt med offentlige myndigheder. Derfor er oplysning om informationssikkerhed fortsat et vigtigt emne for disse borgere. Ud over den generelle indsats for informationssikkerhed, skal der kommunikeres direkte og med særlige hensyn til de it-udfordrede målgrupper.
EU Cybersikkerhedsmåned
Digitaliseringsstyrelsen vil i samarbejde med organisationerne i Netværk for digital inklusion koordinere forskellige indsatser i forbindelse med den europæiske måned for cybersikkerhed i oktober.
Borgerkampagne
Konkret vil initiativ 9.2 understøtte den brede nationale indsats om informationssikkerhed i initiativ 9.3 ved at kommunikere målrettet mod de it-udfordrede grupper.
Formidling af relevante emner fra Sikkerdigital.dk
Digitaliseringsstyrelsen vil udarbejde tema nyhedsbreve om informationssikkerhed, der er særligt målrettet it-udfordrede – både for så vidt angår indhold og formidling. Emnerne vil være de samme, som alle borgere kan finde på sikker.digital.dk
Indsatser målrettet unge borgere
Når unge bliver digitale borgere, skal de forholde sig til både kommunikation med den offentlige sektor og deres privatøkonomi samt en række løsninger såsom Digital Post, NemID og skattekort. Selvom unge færdes naturligt på internettet, er det svært for mange at forstå relevansen i de nye forhold og anvende løsningerne.
Kampagne
I 2020 gennemføres en kampagne særligt målrettet de nye digitale borgere.
Digital økonomi
Mange it-udfordrede har svært ved digital økonomi. Digitaliseringsstyrelsen har derfor fået udarbejdet en samtalesalon særligt målrettet unge, der skal forberede de unge på den digitale økonomi. Samtalesalonen lanceres digitalt i 2020.
Eksisterende materialer
I forbindelse med tidligere handlingsplaner er der udarbejdet en række informationsmaterialer, vejledninger og film om blandt andet digitale fuldmagter, NemID nøgleapp, læseadgang til Digital Post, borger.dk og demo.borger.dk samt it-sikkerhed.
Materialerne er stadig relevante for målgruppen i initiativ 9.2. udbredelsen og foruden distribution til biblioteker og borgerservices, tages også kontakt til fagforeninger, boligforeninger og organisationer med henblik på udbredelse.
Tegnsprogstolkning
Alt materiale, der udarbejdes i regi af initiativ 9.2, tegnsprogtolkes løbende.