Vision for det fællesoffentlige testmiljø

Ved at høste værdifulde erfaringer med et mindre produkt skaber vi grundlaget for, at vi kan tænke større i fremtiden.

Fra minimum viable product til noget større

Det fællesoffentlige testmiljø etableres i første omgang som et minimalt produkt på tværs af tre forskellige indsatsområder. Denne strategi er valgt ud fra en klar bevidsthed om, at tværgående test er et meget komplekst forretningsområde. Ved at høste værdifulde erfaringer med et mindre produkt skaber vi grundlaget for, at vi kan tænke større i fremtiden.

Figuren der fremgår af siden opsummerer den langsigtede vision for det fællesoffentlige testmiljø. Den er formuleret på et design sprint i Digitaliseringsstyrelsen, i fællesskab med en række andre myndigheder, der kommer til at anvende it-løsningen i fremtiden.

Vores vision er formuleret i de samme tre indsatsområder, som vores nuværende løsning. Det vil sige, at vi har en vision for vores supportindsats, og hvilke vejledninger, vi skal stille til rådighed. Vi har en vision om, at alle vores testdata skal være redigerbare i alle løsninger, på en måde, hvor den enkelte bruger har fuld kontrol. Afslutningsvist har vi en vision om, at vores testkomponenter afspejler produktionssystemerne som ægte replikaer, og at hver bruger kan have sin egen instans på en cloud-løsning.

Visionen fungerer som et pejlemærke for fremtidige aktiviteter, og vi prioriterer løbende i fællesskab med brugerne, hvad vi arbejder på. Vi tager ét skridt ad gangen, og baserer vores aktiviteter på konkrete erfaringer.