Screeningsværktøj til tjenesteudbydere

Kommer du fra en virksomhed eller myndigheder, der ejer en selvbetjeningsløsning, som tilbyder login med NemID, enten via NemLog-in eller via implementering af NemID tjenesteudbyderpakken, kan du med dette screeningsværktøj se hvad den fremtidige digitale infrastruktur medfører af ændringer.

Overordnede ændringer

En tjenesteudbyder er i dag enten tilsluttet NemID direkte via implementering af tjenesteudbyderpakken eller via NemLog-in, nogle tjenesteudbydere kan være tilsluttet KMD NemAdgang.

I fremtiden kan man ikke tilslutte sig direkte til MitID. Alle tjenesteudbydere skal fremover tilsluttes MitID via opkobling til en broker. Broker-konceptet er bl.a. introduceret for at øge sikkerheden i MitID. Desuden er integrationen for tjenesteudbydere nemmere og mere statisk. 

For alle offentlige tjenesteudbydere vil NemLog-in være broker. Hvis tjenesteudbyderen allerede er tilsluttet NemLog-in sker der få ændringer ved overgangen til den nye løsning.

Private tjenesteudbydere skal vælge en broker at koble sig på. Det vil være muligt for private tjenesteudbydere at koble sig på NemLog-in som broker mod betaling, men det forventes, at der også kommer private brokere på markedet, som private tjenesteudbydere kan vælge at tilslutte sig.