Derfor kommer MitID

Baggrunden for MitID

Digitale løsninger bliver erstattet af nye over tid. Det gør de, fordi de skal være sikre og kunne følge med udviklingen, ligesom vi kender det fra vores mobiltelefon og computer.

Derfor bliver NemID til MitID: Dit kommende bevis for, hvem du er, når du logger ind, godkender handlinger eller har brug for at skrive under digitalt.

Umiddelbart vil du ikke opleve den store forskel, når du først får MitID – ud over at du fx ikke længere skal bruge dit nøglekort eller nøgleapp. Se Sådan kommer MitID til at se ud. Men der er forskel. Forskelle, der betyder, at det bliver vanskeligere at misbruge MitID, og at det bliver nemmere at kunne videreudvikle MitID til en hverdag, hvor teknologi hjælper os med stadigt mere.

Mere tryghed

For at få MitID skal du igennem en flertrinnet selvbetjeningsproces, som du omhyggeligt skal gå igennem. Det skyldes bl.a., at vi skal være sikre på, at der ikke er andre, der udgiver sig for at være dig.

Når du har fået MitID, er der forskellige måder at sikre, at dit personlige MitID ikke bliver misbrugt. For når du taster dine oplysninger ind i MitID-boksen, kan du nu få bekræftet, at du er det rigtige sted og fx ikke på en falsk hjemmeside. Skal du fx logge ind på borger.dk eller hos din bank, skal der øverst i boksen stå: borger.mitid.dk eller navnet-på-din-bank.mitid.dk Hvis mitid.dk mangler, eller hvis det fx er skrevet anderledes, skal du afbryde din handling straks.

Det er dog stadig vigtigt, at du aldrig deler fx koder eller dit bruger-ID til MitID med andre. MitID er lige så vigtigt som dit pas. Det er dit og kun dit.

Fakta om MitID

  • MitID bliver indført fra efteråret 2021
  • NemID lukker, når MitID er fuldt indfaset i 2022
  • I en periode vil der være steder, hvor du skal bruge MitID og andre steder NemID. Behold derfor dit NemID, indtil du får andet at vide af din bank eller af Digitaliseringsstyrelsen.
  • NemID nøglekort og nøgleapp kommer til at udgå. I stedet kan du få MitID appen, eller et par andre alternativer, hvis du ikke har mulighed for at bruge MitID appen.
  • MitID bliver Danmarks eID-løsning og vil kunne bruges på tværs af EU. Du vil fremover derfor kunne identificere dig med MitID på andre europæiske landes offentlige e-services.