Sådan kommer MitID til at se ud

NemID nøglekortet udgår, og i løbet af 2021 kommer der nye måder at logge ind på. Her kan du læse om de identifikationsmidler, som MitID kommer til at bestå af, ud over bruger-id og adgangskode.

Hvordan de to kodevisere og chippen i detaljer kommer til at blive designet med hensyn til farve og logo, er ikke fastlagt endnu.

MitID app

MitID app

Det mest almindelige bliver at bruge MitID via sin smartphone eller tablet. Den kommende MitID app kommer i store træk til at fungere på samme måde som NemID nøgleapp, ligesom begge er gratis.

MitID kodeviser

MitID kodeviser

Vi vil ikke tvinge nogen til at bruge smartphone. Hvis man ikke har en smartphone, eller hvis man ikke ønsker at bruge den til at identificere sig med, kan man få en engangskodeviser, ligesom der også findes en NemID nøgleviser i dag. Kodeviseren bliver på størrelse med en USB. Den har et display, hvor man får vist en kode, når man har brug for at logge ind. Kodeviseren har en levetid på 10 år (ved normal brug). Til forskel fra NemID nøgleviser, som koster 99 kr., bliver MitID kodeviseren gratis.

MitID chip

MitID chip

Til medarbejdere i virksomheder med arbejdsbetinget behov, hvor de for eksempel skal bruge MitID mange gange i løbet af en dag (højfrekvent brug) eller har brug for højeste sikkerhedsniveau, kommer der en chip (U2F-enhed). Den kan kommunikere direkte med en mobil eller en computer ved hjælp af bluetooth, NFC (ligesom kontaktløs betaling) og USB. Man skal trykke på chippen for at bevise, at man rent faktisk er i besiddelse af den, og dette skal kombineres med brugernavn og adgangskode. Privatpersoner, der ønsker et identifikationsmiddel på højeste sikkerhedsniveau, kan selv vælge at tilkøbe den, ligesom NemID nøgleviseren kan tilkøbes i dag.

 

MitID kodeoplæser

Til blinde og svagtseende. Den særlige kodeviser kan læse koderne op. Man kan tilslutte høretelefoner, så andre ikke kan høre med.