Ofte stillede spørgsmål om MitID

Her kan du finde svar på ofte stillede spørgsmål i forbindelse med den kommende MitID-løsning

Spørgsmål og svar om MitID

MitID er den nye generation NemID. Det nye digitale identifikationsmiddel bliver indført i Danmark fra sommeren 2021.

MitID kommer først i sommeren 2021. Indtil da skal du bare bruge NemID, fuldstændig som du plejer. Du får besked om, hvad der skal ske, når tiden nærmer sig.

Læs mere om, hvordan MitID kommer til at se ud

MitID bliver indfaset fra sommeren 2021 og et halvt år frem. Indtil da skal du bare bruge NemID, fuldstændig som du plejer. 

NemID lukker, også nøglekortet i pap, så det kan du ikke fortsætte med. Men det sker først, når MitID er fuldt indfaset. Der kommer nye løsninger, som overtager alle de funktioner, du i dag bruger NemID til.

MitID bliver primært en app. Der kommer også andre muligheder for dem, der har brug for det, eller for dem, der ikke ønsker at bruge en smartphone til at identificere sig med. 

App’en kommer først i 2021. Hvis du vil snuse lidt til konceptet, kan du hente NemID nøgleapp i App Store eller Google Play.

Læs mere om de forskellige identifikationsmidler, som MitID kommer til at bestå af 

MitID erstatter NemID. Når MitID kommer, skal du bruge MitID, hvor du normalt ville have brugt dit NemID, fx til at logge på din netbank, borger.dk og andre online tjenester.

NemID er en sikker løsning i dag, men vi kan ikke være sikre på, at det bliver ved med at være tilfældet. MitID bliver bygget helt fra bunden på en måde, som gør systemet lettere og hurtigere at tilpasse.

Med MitID bliver vi meget bedre til at stå imod de digitale trusler, der kan ramme os i fremtiden.

MitID kommer i store træk til at minde meget om NemID, men du skal vænne dig til nye måder at logge ind på.

NemID lukker først, når MitID er fuldt indfaset.

Du får besked via din bank, for det er her, overgangen fra NemID til MitID kommer til at foregå. Du skal igennem nogle trin i et selvbetjeningsflow. Det vil fremgå, hvor du kan hente hjælp, hvis du får brug for det.

Stadigt flere bruger telefonen til forskellige digitale løsninger, og vi mener, at det er sikrere og nemmere. Derfor bliver MitID primært en app.

Da det ikke er alle, der har en smartphone eller ønsker at bruge den til at identificere sig med, kommer der også andre fysiske muligheder. Du kan altså sagtens bruge MitID, selvom du ikke har en smartphone.

Læs mere om de forskellige identifikationsmidler, som MitID kommer til at bestå af 

Man vil kunne vælge mellem flere forskellige muligheder. For eksempel kommer der en kodeviser, som kan læse engangskoder op.

Læs mere om MitID kodeviser

Ligesom med NemID kommer der også fuldmagtsløsninger med MitID. Når MitID bliver klar, vil du kunne hente mere information dér, hvor man bestiller identifikationsmidler.

MitID kommer til at erstatte NemID. Det betyder, at alle, der har NemID i dag, bliver migreret til MitID, uanset hvilket land de bor i.