Sådan ser MitID ud

De forskellige identifikationsløsninger ved MitID.

Med MitID er meget, som vi kender det fra NemID, men noget er også ændret. Når vi siger farvel til NemID, udgår NemID nøglekort og nøgleapp, og det betyder en anden måde at bruge MitID på, når du fx skal overføre penge eller logge ind på borger.dk

Når du skal have MitID, skal du:

 • Finde på et bruger-ID – du kan genbruge det, som du har haft i NemID, medmindre du har brugt dit cpr-nummer. Det kan du nemlig ikke bruge til MitID. Find på en sammensætning af tal, bogstaver og specialtegn, som er svært for andre at gætte - men nemt for dig at huske.
 • Vælge, hvad du vil bruge i stedet for NemID nøgleapp eller NemID nøglekort, fx MitID appen. Læs mere om mulighederne nedenfor.

Læs mere, hvor og hvordan du får MitID

MitID app

MitID er først og fremmest en app til smartphone og tablet.

Når du har MitID appen, kan du med et swipe godkende med MitID. Du får samme oplevelse som med NemID nøgleapp og kan bruge MitID med det samme.

     MitID app ikon

Værd at vide

 • MitID appen kan fungere på hovedparten af alle smartphones. Hvis du bruger NemID nøgleapp i dag, kan du også som hovedregel benytte MitID appen.
 • MitID appen kan have flere bruger-ID’er tilknyttet. Det betyder fx, at flere personer i den samme husstand kan benytte den samme tablet med kun én MitID app. I må dog aldrig dele hverken bruger-ID eller koder med hinanden, men skal have hver jeres.

Alternativer

Hvis ikke du har mulighed for at bruge MitID appen, er der MitID kodeviser, MitID kodeoplæser eller MitID chip. 

MitID kodeviser

MitID kodeviseren er en lille, elektronisk enhed, der viser dig en engangskode. Den skal du indtaste, når du godkender med MitID.

Billede af MitID kodeviser

Værd at vide

 • MitID kodeviseren er lille – den vejer 10 g og er 6 cm lang; du kan have den i dit nøglebundt eller i lommen.
 • MitID kodeviserens batteri holder i ca. 10 år ved normal brug.
 • MitID kodeviseren slukker selv efter brug.

MitID kodeoplæser

MitID kodeoplæseren har en stor skærm, der viser dig en engangskode. Den skal du indtaste, når du godkender med MitID. MitID kodeoplæser er til personer med nedsat syn. Du behøver ikke bevise, at du har et synshandicap, for at få en MitID kodeoplæser.

       Billede af MitID kodelæser

Værd at vide

 • MitID kodeoplæseren viser en kode og kan læse koden op for dig. Du kan tilslutte hovedtelefoner, så du kan få koden læst op, uden at andre kan høre den.
 • MitID kodeoplæseren kan læse op på dansk eller engelsk. Du kan selv ændre sprog og lydstyrke direkte på MitID kodeoplæseren.


MitID chip

MitID chippen er primært tiltænkt dem, der har brug for at identificere sig mange gange i løbet af en dag, eller som arbejder med særligt følsomme personoplysninger. 

Der er brugerbetaling på MitID chippen, og den kan først tilvælges efter, at man har taget MitID i brug på anden vis. MitID chippen kan bestilles på MitID.dk. 

   Billede af MitID chip

Værd at vide:

 • MitID chippen kommunikerer direkte med en mobil eller en computer ved hjælp af bluetooth, NFC (ligesom kontaktløs betaling) og USB.
 • Du godkender ved at trykke på en knap på chippen. 
 • MitID chippen har en brugerbetaling på 143,75 kr.