Status på MitID-udbuddet

Kontrakten for NemID udløber, og med igangværende udbud er vi i gang med at forberede afløseren.

Funktionaliteterne i NemID fordeles på 2 projekter:

  • NemID til borgere bliver afløst af MitID, som udvikles i samarbejde med de danske pengeinstitutter.
  • NemID til erhvervsbrugere udvikles som en del af NemLog-in.

Disse sider handler om MitID-udbuddet.

MitID-udbuddet her og nu

P.t. er udbuddet i tilbudsfasen. De prækvalificerede leverandører har før jul afleveret deres endelige tilbud, og evalueringen er nu i fuld gang. Kontrakten bliver tildelt den leverandør, der har det bedste forhold mellem pris og kvalitet. 

Overordnet tidsplan

Kontrakten med den vindende leverandør forventes at blive underskrevet i foråret 2019. Herefter begynder MitID at tage form, og sideløbende kan migreringen planlægges. Ifølge planen begynder brugerne at tage MitID i brug fra anden halvdel af 2020 og et lille års tid frem. Mens MitID tages i brug, vil NemID og MitID fungere side om side. NemID lukkes først, når alt er på plads.

Nyheder om MitID

Klik dig videre i menuen for at få overblik over de seneste nyheder om MitID, som partnerskabet har offentliggjort. Her finder du også svar på de oftest stillede spørgsmål. 

Læs seneste nyhed om MitID-udbuddet her og nu

Implementering

Detaljerne omkring implementeringen af MitID konkretiseres i takt med, at løsningerne udvikles og de tekniske snitflader defineres. Implementeringssitet er målrettet tjenesteudbydere og brugerorganisationer, og her deles alle relevante informationer om de forestående ændringer, efterhånden som de lægges fast.

Gå til implementeringssitet

Erhvervsdelen

Vil du læse om erhvervsdelen af NemID, så gå til siderne om NemLog-in