Kommercielle visningsklienter

Med det nye Digital Post introduceres kommercielle visningsklienter, hvor borgere og virksomheder kan logge sig ind i Digital Post og læse deres beskeder fra offentlige myndigheder.

Her kan du se vores webinar om at blive visningsklient.

Webinaret blev afholdt den 2. april 2020 og giver blandt andet en introduktion til, hvad det vil sige at være visningsklient, hvilke krav der skal opfyldes, og hvilke services der stilles til rådighed.

Webinaret er primært målrettet it-leverandører.

 

Ofte stillede spørgsmål

En kommerciel visningsklient er en brugergrænseflade, som slutbrugere kan læse deres digitale post i.

Dette svarer til brugergrænsefladen for Digital Post på henholdsvis Virk og Borger.dk, men disse kaldes de offentlige visningsklienter da de knytter sig til de to offentlige portaler: www.borger.dk og www.virk.dk

En kommerciel visningsklient er en privat aktør, som udstiller en brugergrænseflade, der viser post fra offentlige myndigheder. Herudover kan man vælge også at vise post fra private afsendere, fx banker og forsikringsselskaber. Som kommerciel visningsklient kan man vælge, om man både vil stille sin løsning til rådighed for borgere (CPR-nummer) og virksomheder (pr. CVR-nummer) eller kun en af disse målgrupper.

En offentlig visningsklient viser kun post fra offentlige myndigheder. En kommerciel visningsklient kan vælge både at vise post fra myndigheder, hvis der indgås en tilslutningsaftale herom og fra private afsendere.

I tilslutningsaftalen for kommercielle visningsklienter fremgår det, hvilke krav den kommercielle visningsklient er underlagt. Der stilles en række funktionelle og sikkerhedsmæssige krav.

Nej – hvis man vælger at blive kommerciel visningsklient, skal man vise al post fra offentlige myndigheder. Man kan ikke nøjes med at vise post fra udvalgte myndigheder eller kun vise post indenfor et bestemt område eller emne.

Systemlandskabet viser det samlede billede af, hvordan myndigheders digitale post sendes og modtages. 

Læs mere om systemlandskabet omkring den nye Digital Post-løsning

For at blive visningsklient skal man opfylde en række krav og gennemføre to godkendelsesprocesser: en Basisgodkendelse og en Løsningsgodkendelse. 

Læs mere om godkendelsesprocesserne