Anvendelse

Skal du som it-udvikler tilpasse dine systemer til standarderne i Nemhandel, kan du finde hjælp her.

Hjælp til it-udviklere

Bekendtgørelserne om elektronisk afregning til offentlige myndigheder betyder, at leverandører og offentlige myndigheder skal overholde standarderne i NemHandel. Standarderne gennemgås her, og der henvises til relevante websider, hvor du kan finde yderligere information.

Digitaliseringsstyrelsen anbefaler at tage udgangspunkt i materialet på disse websider, når standarderne skal implementeres. Dette er mere detaljeret end specifikationerne i bilagene til bekendtgørelsen.

Hent bekendtgørelsen med tilhørende bilag

Toolkits og referenceimplementation

Digitaliseringsstyrelsen stiller et software-toolkit og en referenceimplementation af en klient til rådighed, for at hjælpe med implementeringen af standarderne i de forskellige forretningssystemer. Software-toolkitet findes både til Java og .NET.

Find software-toolkits og referenceimplementationen (links til digitaliser.dk)

Læs mere om RASP Java

Læs mere om RASP .Net

Læs mere om Referenceklienten

Specifikationerne på OIORASP fremgår af bilag 3 i Bekendtgørelsen. Det er frivilligt for de offentlige myndigheder, om de vil understøtte modtagelse og afsendelse via SMTP, hvorimod modtagelse og afsendelse via HTTP er obligatorisk.

Vi anbefaler, at du tilmelder dig NemHandelgrupperne på Digitaliser.dk for at holde dig opdateret om fejlrettelser og nye versioner af de nævnte komponenter.

Tilmeld dig NemHandelgrupperne på Digitaliser.dk

Et samlet overblik

Få en samlet gennemgang af standarderne og komponenterne i NemHandel i den tekniske introduktion til NemHandel.

Læs mere på Digitaliser.dk

Digitaliseringsstyrelsen anbefaler, at der ved implementering af standarden tages udgangspunkt i det uddybende materiale, som ligger på OIOUBL.info.

Læs mere på OIOUBL.info

Vi anbefaler ligeledes, at du tilmelder dig OIOUBL-gruppen på Digitaliser.dk for at holde dig opdateret om fejlrettelser, vejledninger og værktøjer til OIOUBL.

Læs mere om OIOUBL-gruppen på digitaliser.dk

Stil spørgsmål og diskutér erfaringer

På Digitaliser.dk er det muligt at stille spørgsmål samt dele og diskutere erfaringer om implementering af software-toolkitet, referenceklient og standarderne i Nemhandel med andre udviklere.