Fakturablanketten

Send din faktura via Fakturablanketten på virk.dk.

Sender du kun få fakturaer til det offentlige, så kan du ofte klare dig med en simpel og prisbillig løsning til NemHandel.

Digitaliseringsstyrelsen har en gratis fakturablanket på virk.dk, som overholder de gældende standarder for at fakturere det offentlige.

Fakturablanketten bruges især af helt små virksomheder, som kun sender et begrænset antal fakturaer til det offentlige.

Varsling: Påkrævet NemLog-in på Fakturablanketten fra 26. februar 2018

Digitaliseringsstyrelsen har i et stykke tid overvejet, om der kan strammes op på sikkerheden og verificering af fakturaoprettelser på Fakturablanketten. Det er tydeligt at både sikkerhed og verificering højnes betydeligt ved påkrævet log-in. Derfor implementeres denne løsning på Fakturablanketten pr. 25. februar 2018.

Størstedelen af blanketløsningerne på virk.dk kræver benyttelse af NemLog-in, og således følger Fakturablanketten den positive udbredelse af den verificering, som tillidstjenesten NemLog-in tilbyder. Målet er at stramme op på sikkerheden så virksomheder og personer ikke kan sende faktureringer mod offentlige myndigheder uden at præsentere hvem de repræsenterer.

Log-in på Fakturablanketten giver brugeren mulighed for, at gemme oplysninger om deres kunder og der kan således spares en tid på registreringerne.

Den påkrævede benyttelse af NemLog-in på Fakturablanketten vil betyde, at det kun er muligt at benytte løsningen for virksomheder og personer der har et NemID Privat (POCES) eller NemID medarbejdersignatur (MOCES).

Skulle der være spørgsmål i forhold til Fakturablankettens funktionalitet kan du henvende dig til NemHandel Support på .