Registrer din virksomhed i NemHandelsregistret

Du skal registrere din virksomhed i NemHandelsregistret (NHR) for at kunne modtage NemHandeldokumenter.

NemHandelsregistret (NHR) er en oversigt over alle de brugere af NemHandel, der kan modtage NemHandeldokumenter. Registret viser, hvor du skal sende dokumenterne hen, samt hvilke dokumenter den enkelte er i stand til at modtage.

NemHandelsregistret - hvis du vil modtage dokumenter

Ønsker du at modtage fakturaer, ordrer, elektroniske kataloger eller forretningskvitteringer, skal du registreres i NemHandelsregistret, så dine handelspartnere kan slå dig op. NemHandelsregistret indeholder information om CVR-nummer, EAN-nummer, og hvilke elektroniske handelsdokumenter du kan sende og modtage.

Har du installeret NemHandelsklienten eller har et økonomisystem med et NemHandelsmodul, vil du automatisk blive guidet gennem registreringen i NemHandelsregistret. Alternativt kan du registrere dig via den registreringsside, som Digitaliseringsstyrelsen stiller til rådighed.

Registrer dig i NemHandelsregistret

Hvis du som leverandør kun ønsker at sende fakturaer og kreditnotaer i OIOUBL-formatet til offentlige myndigheder, behøver du ikke at registrere dig i NemHandelsregistret.

Hvad er NemHandelsprofiler?

NemHandelsdokumenterne er organiseret i profiler, som du registrerer din virksomhed med i NemHandelsregistret. De enkelte profiler understøtter forskellige dele af forretningsprocessen. Nogle profiler er meget simple og dækker kun de mest basale funktioner (faktura og kreditnota), mens andre er mere avancerede og giver mulighed for fx ordrer og kataloger.

Registrering i NemHandelsregistret er kun nødvendig for modtagelse af dokumenter, sender I fx kun NES5-dokumenter (faktura og kreditnota), er det ikke nødvendigt at registrere sig. Afsender I derimod med profilen BilSim, skal I kunne modtage ApplicationResponse, og skal derfor være registreret i NemHandelsregistret.

Se oversigt over NemHandelsprofiler

Find dine kunder i NemHandelsregistret

Det er muligt at lave opslag i NemHandelsregistret uden at være logget ind. Ved hjælp af opslagssiden kan du slå dine kunder op i NemHandelsregistret, og se, om de er klar til NemHandel. Opslagssiden viser, hvilke elektroniske handelsdokumenter du kan sende til dine kunder, og hvilke formater (OIOXML og OIOUBL) de kan håndtere.

Find dine kunder på opslagssiden i NemHandelsregistret