NemID

Om NemID

NemID har siden 2010 været borgeres og virksomheders sikre login-in til både offentlige og private digitale selvbetjeningsløsninger. MitID er dog godt i gang med at erstatte NemID. Alle NemID-brugere, der har behov for også fremadrettet at kunne benytte digitale selvbetjeningsløsninger, skal overgå til MitID. 

NemID bliver til MitID

Mere end 4,8 millioner har allerede fået MitID, og MitID er derfor godt i gang med at erstatte NemID. Alle NemID-brugere, der har behov for også fremadrettet at kunne benytte digitale selvbetjeningsløsninger, skal overgå til MitID.

Den 31. oktober 2022 lukkede de danske banker ned for brugen af NemID. Det betyder, at man ikke længere kan bruge NemID til at komme ind i net- eller mobilbank, og man kan heller ikke godkende kortbetalinger på nettet med NemID. 

Over en periode vil man opleve, at der er færre og færre muligheder for at bruge NemID. Når NemID udfases på andre private og offentlige hjemmesider og selvbetjeninger, vil man ikke kunne bruge disse, før man har fået MitID. Den endelige nedlukning af NemID sker den 30. juni 2023. 

Overgangen til MitID sker over en længere periode, hvilket betyder, at man stille og roligt kan vænne sig til at bruge sit nye ID, samtidig med at man stadig kan bruge NemID mange steder.     

Læs om MitID

Support til borgere

Har du spørgsmål til dit NemID eller behov for support, skal du kontakte NemID privatsupport hos Nets DanID 

Kontakt privatsupport via nemid.nu

Support til erhverv

Har du spørgsmål til din medarbejdersignatur, skal du kontakte erhvervssupport hos Nets DanID

Kontakt erhvervssupport via nets.eu

Kontakt

Har du spørgsmål til NemID som løsning, er du meget velkommen til at kontakte Digitaliseringsstyrelsen.