NemID

Om NemID

NemID var borgeres og virksomheders sikre login-in til både offentlige og private digitale selvbetjeningsløsninger. Nu er NemID erstattet af MitID, som landets digitale ID. Med MitID kan du benytte digitale selvbetjeningsløsninger og bevise hvem du er på nettet, fx når du skal overføre penge i netbank eller logge på borger.dk.

NemID lukker ned: Brug MitID i stedet

Efter den 30. juni fortsætter NemID med begrænset drift og afvikles gradvist frem til 31. oktober 2023, hvor NemID lukker endeligt ned. Begrænset drift efter den 30. juni 2023 betyder bl.a., at det ikke længere er muligt at få support i forbindelse med NemID, hverken telefonisk eller i borgerservice. Det vil fortsat være muligt at få hjælp til at spærre sit NemID via opkald til +45 72 24 70 10 - både for borgere og for erhvervsbrugere med NemID medarbejdersignatur. Se også nemid.nu/bloker. 

Siden den 30. maj 2023 har det ikke været muligt at bestille eller afhente nye nøglekort og nye midlertidige adgangskoder. Den 30. maj 2023 ophørte muligheden for at bestille NemID til afhentning på en dansk repræsentation i udlandet også.

Digitale selvbetjeningsløsninger vil løbende ophøre med at tilbyde login med NemID. For fortsat at kunne tilgå digitale selvbetjeningsløsninger er det nødvendigt at have MitID.

Det er muligt at få MitID på flere måder. Det kan ske ved scanning af pas i MitID appen eller ved at møde op i borgerservice. Muligheden for at anvende NemID til at få MitID via MitID.dk ophørte den 5. juni 2023.

Få MitID på MitID.dk/komigang