Næste Generation NemID

Eftersom kontrakten om den nuværende NemID-løsning udløber, er Digitaliseringsstyrelsen i fuld gang med afløseren.

NemID er et samfundskritisk system med mere end 4,8 millioner NemID til borgere og 1,2 millioner NemID til medarbejdere i brug. Der gennemføres aktuelt mere end 58 mio. transaktioner månedligt. Derfor er det vigtigt for os, at brugerne af NemID kan fortsætte med NemID frem til, at vi har den nye løsning.

Disse sider handler primært om MitID, som vil erstatte NemID til borgerne.

Vil du hellere læse om erhvervsdelen, så klik dig videre til NemLog-in

MitID

MitID skal afløse den borgerrettede del af NemID. Den nye løsning skal være en brugervenlig og fremtidssikret nøgle til netbanken, Digital Post og meget mere.

Løsningen er i udbud - følg med på mitid.dk

Læs om forarbejdet: Dialog med interessenter

Læs om forarbejdet: Markedsdialog

Læs om projektets faser

Læs mere relevant materiale

Sikker og brugervenlig løsning - også i fremtiden

I Danmark skal vi også i fremtiden stille en sikker og brugervenlig løsning for digital identifikation og signatur til rådighed for borgere, virksomheder og myndigheder. Det bliver vigtigt at holde fast i en it-sikkerhedsstruktur, som forener brugervenlighed og sikkerhed, og som gavner flest mulige borgere og virksomheder.

De kommende års arbejde med MitID er en god anledning til at gentænke løsningen, så de teknologiske muligheder også fremover udnyttes bedst muligt. Målet er en fleksibel og standardbaseret løsning, der kan bruges på både offentlige og private digitale tjenester.

Samarbejde mellem det offentlige og de danske banker

På vegne af den offentlige sektor indgår Digitaliseringsstyrelsen i et samarbejde med de danske banker om at anskaffe MitID og stille løsningen til rådighed for alle.

Læs mere om partnerskabet