Screeningsværktøj til tjenesteudbydere og brugerorganisationer

Den nyeste generation af den digitale infrastruktur medfører ændringer for udbydere såvel som anvendere. Screeningsværktøjet gør det muligt for virksomheder og myndigheder at danne sig et overblik over, hvad de ændringerne betyder for deres organisation.

Formål

Formålet med screeningsværktøjet er at give et nemt og hurtigt overblik over, hvad ændringerne betyder for myndigheder og virksomheder, og om de på baggrund heraf skal tilpasse deres systemer eller forretning.

Ændringer og målgrupper

Der sker ændringer for både tjenesteudbydere og brugerorganisationer i den digitale infrastruktur.

En brugerorganisation er en virksomhed eller myndighed, der anvender NemID medarbejdersignatur i dag, ved fx at udstede og administrere medarbejdersignaturer og tilhørende brugerrettigheder.

En tjenesteudbyder er en virksomhed eller myndighed, der ejer en selvbetjeningsløsning der tilbyder login med NemID, enten via NemLog-in eller via implementering af NemID tjenesteudbyderpakken. 

En organisation kan både være brugerorganisation og tjenesteudbyder, og organisationer skal derfor være opmærksomme på ændringer for begge roller.

Screeningsværktøj

Screeningsværktøjet her er opdelt efter forandringer for brugerorganisationer og forandringer for tjenesteudbydere, der muligvis medfører tilpasninger i egen organisation.

 

Screeningsværktøj til brugerorganisationer

Screeningsværktøj til tjenesteudbydere

 

En god start

Organisationer kan allerede nu skabe et overblik over deres opkoblinger og systemer, for at finde ud af hvilken funktionalitet de benytter på nuværende tidspunkt og hvad de i fremtiden har behov for.

Det er en god ide at rydde op i brugere og disses rettigheder – fx slettes medarbejdere, der ikke længere arbejder i organisationen. Dette vil lette overgangen til det nye system.