Screeningsværktøj til tjenesteudbydere

Kommer du fra en virksomhed eller myndigheder, der ejer en selvbetjeningsløsning, som tilbyder login med NemID, enten via NemLog-in eller via implementering af NemID tjenesteudbyderpakken, kan du med dette screeningsværktøj se hvad den nyeste generation af den digitale infrastruktur medfører af ændringer.

Overordnede ændringer

En tjenesteudbyder er i dag enten tilsluttet NemID direkte via implementering af tjenesteudbyderpakken eller via NemLog-in, nogle tjenesteudbydere kan være tilsluttet KMD NemAdgang.

Fremover kan man ikke tilslutte sig direkte til MitID. Alle tjenesteudbydere skal tilsluttes MitID via opkobling til en broker. Broker-konceptet er blandt andet introduceret for at øge sikkerheden i MitID. Desuden er integrationen for tjenesteudbydere nemmere og mere statisk. 

For alle offentlige tjenesteudbydere vil NemLog-in være broker. Hvis tjenesteudbyderen allerede er tilsluttet NemLog-in sker der få ændringer ved overgangen til den nye løsning.

Private tjenesteudbydere skal vælge en broker at koble sig på. Det vil være muligt for private tjenesteudbydere at koble sig på NemLog-in som broker mod betaling, men det forventes, at der også kommer private brokere på markedet, som private tjenesteudbydere kan vælge at tilslutte sig.

 

Screeningsudsagn

Offentlige tjenesteudbydere tilsluttes NemLog-in

For alle offentlige tjenesteudbydere vil NemLog-in være MitID broker. Hvis tjenesteudbyderen allerede er tilsluttet NemLog-in i dag, sker der få ændringer ved overgangen til den nye løsning. Ændringerne omfatter en række mindre ændringer i attributterne i snitfladen. De tilsluttede offentlige tjenesteudbydere får direkte besked og informeres løbende.

Læs mere om NemLog-in som MitID broker

Tilslutning via MitID broker

I fremtiden kan man ikke tilslutte sig direkte til MitID. Alle tjenesteudbydere skal fremover tilsluttes MitID via opkobling til en broker. Broker-konceptet er blandt andet introduceret for at øge sikkerheden i MitID. Desuden er integrationen nemmere og mere statisk. Brokeren håndterer autentifikationsprocessen af slutbrugeren og udgør dermed et mellemlag mellem MitID-løsningen og tjenesteudbyderen.

For alle offentlige tjenesteudbydere vil NemLog-in være broker. Private tjenesteudbydere skal vælge en broker at koble sig op på. Det vil være muligt for private tjenesteudbydere at koble sig op på NemLog-in som broker mod betaling, men det forventes, at der ligeledes kommer private brokere på markedet, som private tjenesteudbydere kan vælge at tilslutte sig i stedet. 

Læs mere om tilslutning via MitID broker

Tilslutning via MitID broker

I fremtiden kan man ikke tilslutte sig direkte til MitID. Alle tjenesteudbydere skal fremover tilsluttes MitID via opkobling til en broker. Brokerkonceptet er blandt andet introduceret for at øge sikkerheden i MitID. Desuden er integrationen nemmere og mere statisk. Brokeren håndterer autentifikationsprocessen af slutbrugeren og udgør dermed et mellemlag mellem MitID-løsningen og tjenesteudbyderen.

For alle offentlige tjenesteudbydere vil NemLog-in være broker. Private tjenesteudbydere skal vælge en broker at koble sig op på. Det vil være muligt for private tjenesteudbydere at koble sig op på NemLog-in som broker mod betaling, men det forventes, at der også kommer private brokere på markedet, som private tjenesteudbydere kan vælge at tilslutte sig i stedet. 

Læs mere om tilslutning via MitID broker

Udskiftning af signaturformat

I den kommende infrastruktur vil det fortsat være muligt for borgere og virksomheder at få signeret et dokument. Det sker via en central signeringsløsning i NemLog-in.

Vær dog opmærksom på, at signaturformatet skiftes ud fra et ikke-standard XML DSig format og erstattes af EU / eIDAS / ETSI standardiserede PAdES og XAdES formater. Dette skift har dog kun betydning for tjenesteudbyderen, hvis man i dag har systemer, der laver dyb teknisk integration med signaturen og læser specifikke elementer ud af certifikatet.

Læs mere om det nye signaturformat