Offentlige tjenesteudbydere tilsluttes NemLog-in

For alle offentlige tjenesteudbydere vil NemLog-in være MitID broker. Hvis tjenesteudbyderen allerede er tilsluttet NemLog-in i dag, sker der få ændringer ved overgangen til den nye løsning. Ændringerne omfatter en række mindre ændringer i attributterne i snitfladen. De tilsluttede offentlige tjenesteudbydere får direkte besked og informeres løbende.

Ingen direkte tilslutning

Tjenesteudbydere kan ikke tilslutte sig direkte til MitID, som det har været muligt med NemID. Næsten alle offentlige tjenesteudbydere tilgår i dag NemID via NemLog-in, hvor NemLog-in altså agerer som NemID broker. Det kommende NemLog-in vil indtræde i rollen som MitID broker, hvorigennem alle offentlige tjenesteudbydere vil kunne tilbyde deres brugere autentifikation med MitID.

Tilslutning via NemLog-in

Det at NemLog-in er broker for henholdsvis NemID og MitID gør, at tilsluttede tjenesteudbydere i meget vid udstrækning skærmes for ændringerne i de bagvedliggende autentifikationssystemer. Nogle ændringer vil dog slå igennem som mindre justeringer i de SAML billetter tjenesteudbyderne modtager fra NemLog-in. Dette skyldes til dels overgangen fra NemID til MitID, og dels indførslen af NSIS. I den nye OIOSAML 3.0 specifikation er det muligt at se, hvordan de fremtidige SAML billetter forventes at tage sig ud.

Læs mere om OIOSAML

Læs mere om NSIS

Det vil også være muligt for private aktører, at oprette MitID brokere og udbyde tilslutning af tjenesteudbydere, men udover aftale med MitID kræver dette et væsentligt modenhedsniveau, certificering m.m. På sigt ventes der derfor at være flere tilslutningsmuligheder at vælge imellem for private tjenesteudbydere, der ønsker at tilbyde deres brugere autentifikation med MitID.

 

Tilbage til oversigt