Den offentlige MitID broker er i luften

MitID-brokeren gør det muligt for borgere at logge på offentlige tjenester med det nye MitID, når overgangen fra NemID til MitID påbegyndes fra oktober.

Med dagens go-live for den offentlige MitID-broker, er offentlige tjenester som borger.dk, virk.dk, sundhed.dk og skat.dk nu klar til at tilbyde log-in med MitID. De første borgere tager MitID i brug i starten af oktober – og overgangen fra NemID til MitID løber frem til sommeren 2022.

Borgere vil fortsat kunne logge på med NemID, indtil de får MitID.

Behold NemID

Alle tjenester, som hidtil har anvendt NemLog-in, tilbyder fra i dag log-in med MitID. Det gælder langt de fleste offentlige selvbetjeningsløsninger. Som noget nyt kan private tjenester også koble sig til NemLog-in, hvis de ikke tilslutter sig MitID via en privat broker. Disse vil løbende blive tilsluttet og vil derefter ligesom de offentlige tjenester tilbyde log-in med både MitID og NemID.

Indtil alle tjenester er koblet på NemLog-in, vil der være en overgangsperiode, hvor borgerne vil opleve at blive bedt om at logge på med NemID. Det er derfor vigtigt, at alle borgere beholder deres NemID, også selvom de har fået MitID.

Skriv under med MitID – fra december 2021

Fra den 6. december 2021 vil det også være muligt at skrive et dokument eller en aftale under med MitID. Indtil da skal det fortsat ske med NemID. Der kan således være flere situationer, hvor det er nødvendigt at benytte NemID.

Modtag nyhedsbrev og hold dig opdateret

Vores nyhedsbrev giver dig løbende information om de kommende ændringer.

Tilmeld dig nyhedsbrev

Hvad sker hvornår?

  • 22. september 2021: Den offentlige MitID-broker er klar, så borgere kan logge på de fleste offentlige tjenester, med deres MitID
  • 6. december 2021: Signeringsløsningen er klar, og borgere kan underskrive et dokument eller en aftale med MitID.
  • Maj 2022: Den nye erhvervsløsning, MitID Erhverv, har go-live. Efter en pilotfase vil migreringen for virksomheder og foreninger med op til tre medarbejdersignaturer starte – og den vil fortsætte over de kommende måneder frem til efteråret 2022.
  • Oktober 2022: Understøttelse af Lokal IdP og virksomheder med mere end tre medarbejdersignaturer.
  • Februar 2023: Understøttelse af NSIS sikringsniveau høj (National Standard for Identiteters Sikringsniveauer)