Guide til implementering af lokal IdP

Organisationer, der ønsker at udstede erhvervsidentiteter til deres medarbejdere, vil få mulighed for at tilslutte en Lokal IdP til NemLog-in. Digitaliseringsstyrelsen har lavet en guide til implementering af lokal IdP.

Tilslutning af lokal IdP giver organisationen mulighed for lettere lokal administration af erhvervsidentiteter og udstedelse af egne lokale identifikationsmidler til disse. Kombineret med evt. opkobling af lokalt system til identitetsadministration (IdM) fås en meget fleksibel model for de organisationer, der har ressourcer og kompetencer til at opsætte og drive en Lokal IdP. Organisationer, der ønsker at udstede erhvervsidentiteter til deres medarbejdere, vil i den kommende digitale infrastruktur få mulighed for at tilslutte en Lokal IdP til NemLog-in. 

Guide til implementering af lokal IdP foreligger nu i en version 1.1. Visse områder er stadig ikke fuldt ud beskrevet, og tekniske detaljer udestår også flere steder blandt andet på grund af afklaringer, der endnu ikke er helt i mål. Samlet set vil guiden dog give et godt overblik, og den vil blive udbygget i takt med, at afklaringer og specifikationer falder på plads.

Guide til implementering af lokal IdP V1.1.pdf