Vejledninger

Vejledninger til myndigheder om NemLog-in.

Autenticitetssikring

Vejledning til autenticitetssikringsniveau for den fællesoffentlige log-in-løsning

Denne vejledning introducerer problemstillingen omkring autenticitetssikring af personer, der er brugere af systemer til digital forvaltning. Den opridser myndighedernes forpligtelser, beskriver hvordan en vurdering gennemføres i praksis herunder brugen af værktøjer, der kan støtte processen, samt giver nogle praktiske eksempler

Målgruppen for dokumentet er it-ansvarlige, projektledere og it-arkitekter hos serviceudbyderen/myndigheden.

Hent vejledningen til autenticitetssikringsniveau

I vejledningen er der omtalt et regneark til beregning af autenticitetssikringsniveau. Regnearket kan ikke køres direkte fra denne side, men skal hentes ned på egen pc.

Hent regneark til beregning af autenticitetssikringsniveau

Guide til kravspecifikation

Denne guide indeholder en række råd til brug i kravspecifikationer for IT systemer, der skal anvende NemLog-in løsningen. Hensigten er at gøre det nemmere og hurtigere for myndigheder at anskaffe eller udbygge it- løsninger, der både lever op til politikker og nødvendige tekniske krav.

Målgruppen for dokumentet er personer, der skal udarbejde kravspecifikationer. Læseren antages at have et overordnet kendskab til NemLog-in løsningen; for detaljer henvises til Guide til kravspecifikation.

Hent Guide til kravspecifikation

Anvendelse af både NemLog-in og Virk BRS

Dette notat henvender sig til offentlige myndigheder, der udbyder digitale selvbetjeningsløsninger, og som overvejer at tilslutte en applikation til de fællesoffentlige log-in-løsninger: NemLog-in og Virk BRS.

Notatet gennemgår en række vigtige overvejelser, herunder kriterier for valg af log-in-løsning, samt hvordan brugeroplevelsen kan blive så god som mulig, hvis man skal tilsluttes begge løsninger.

Hent notatet om anvendelse af både NemLog-in og Virk BRS

Begrebsmodel

Målgruppen for dette arbejde er myndigheder, konsulentvirksomheder og leverandører, som indkøber, rådgiver om og leverer it-løsninger i relation til brugerrettighedsstyring 

Hent vejledning til begrebsmodel til brugerstyring

Mere på digitaliser.dk

På digitaliser.dk findes også grupper relateret til fællesoffentlig brugerstyring, heriblandt:

  • OIO Brugerstyring
  • OIO SAML
  • OIO IDWS

Gå til digitaliser.dk