Stor interesse fra markedet for de kommende udbud af NemID og NemLog-in

23-08-2016
It-løsninger

Leverandører fra både ind- og udland mødte talstærkt op, da Digitaliseringsstyrelsen i juni afholdt informationsmøde om de kommende store infrastrukturprojekter – NemID og NemLog-in.

Ved arrangementet præsenterede Digitaliseringsstyrelsen de foreløbige tanker om de fremtidige løsninger, der skal afløse det nuværende NemID til borgere, medarbejdersignaturen (som benyttes af virksomheder) samt NemLog-in. Arrangementet var et led i styrelsens arbejde med at forberede markedet bedst muligt til de kommende udbud, og var en optakt for den kommende markedsdialog.

”Arrangementet gav leverandørerne mulighed for at mødes på kryds og tværs, og det er vores håb, at det kan være med til at skabe grobund for nye spændende samarbejder mellem leverandører, som kan være interessante i forhold til de kommende udbud”

siger Charlotte Jacoby, kontorchef i Digitaliseringsstyrelsen med ansvar for de kommende udbud af næste generation NemID og NemLog-in.

Markedsdialogen skal give input fra potentielle leverandører til brug for udarbejdelsen af udbudsmaterialet for næste generation NemID for borgere og NemID til erhvervsområdet.

Næste skridt

Digitaliseringsstyrelsen gennemfører i september og oktober i samarbejde med bankerne en markedsdialog med potentielle leverandører af de kommende løsninger. Derefter skal løsningerne kravspecificeres og forventes udbudt i foråret 2017.

Læs mere om præsentationer med mere fra informationsmødet