Et solidt it-fundament

04-12-2017

Regeringen har lanceret Et solidt it-fundament – strategi for it-styring i staten. En strategi, som dels skal sikre en ansvarlig tilgang til statslig it-styring, og dels skal medvirke til bedre overblik over statslige it-omkostninger, en styrkelse af de statslige it-kompetencer samt mere samarbejde om fælles løsninger, deling af data og basal it-drift.

I Digitaliseringsstyrelsen har vi stået i spidsen for udarbejdelsen af strategien, og jeg er både glad og stolt over resultatet. Jeg er især glad for, at strategien har et stærkt fokus på styring af it-systemporteføljen hos myndighederne.

Siden 2011 har vi arbejdet aktivt for at skabe bedre it-projekter i staten – det skal vi blive ved med, men det er i høj grad på tide, at vi også får sat fokus på driften af de systemer, der hver dag er afgørende for den statslige sektors virke. Men udarbejdelsen af strategien er kun en lille del af arbejdet.

For os i Digitaliseringsstyrelsen handler det nu om at få implementeret initiativerne, og her spiller alle statslige myndigheder en helt central rolle. Det er de statslige ledere, som har et stort ansvar for, at vi lægger os i selen, og at vi i de kommende fire år gør en ekstra indsats for at styrke måden, vi arbejder med it på – strategien er første skridt på vejen, og jeg håber, at I tager godt imod den.

Med venlig hilsen
Rikke Hougaard Zeberg

Læs mere om Strategi for it-styring i staten