Klausulbibliotek giver ny inspiration

12-06-2017
Styring

Digitaliseringsstyrelsen har offentliggjort nye klausuler til inspiration for offentlige myndigheders arbejde med leverandørstyring.

Tryghed og tillid skal i centrum, og der er derfor udarbejdet en række klausuler til inspiration, når der skal styr på informationssikkerheden i myndighederne.

Klausuler er normalt de bidder af en skriftlig aftale, der tilsammen udgør en samlet kontrakt.

Klausulerne er samlet i et bibliotek, der kan bruges af myndigheder, der får løst opgaver ude i byen, og hvor det er relevant at passe godt på data.

Arbejdet med klausulbiblioteket søger at støtte myndighederne i forbindelse med indgåelse af it-kontrakter og dermed forenkle arbejdet med at stille hensigtsmæssige krav i it-kontrakter. På den måde kan myndighederne lettere skære ind til benet og stille netop de krav, der er relevante for dem uden at betale for sikkerhedsløsninger, de ikke har brug for.

Klausulbiblioteket blev oprindeligt oprettet som en del af Den nationale cyber- og informationssikkerhedsstrategi 2015-2016. Med den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi er arbejdet ført videre, og der vil derfor løbende komme nye klausuler frem til 2020.

Alle klausulerne kan findes via linket her, hvor der også kan læses mere om anvendelsen af klausulerne (siden findes ikke længere)