Nyhedsbrev om it strategi

08-05-2017
Strategier

I forbindelse med arbejdet med den statslige it-strategi har vi netop udsendt et nyhedsbrev med it-strategien som tema. Her kan du læse klummen af Lars Frelle-Petersen, direktør i Digitaliseringsstyrelsen, samt de to interviews med henholdsvis Adam Lebech, branchedirektør i DI Digitalt og Pernille Kræmmergaard, professor på Aalborg Universitet.

Vi er bedre end vores rygte – it-strategien vil gøre os endnu bedre

Det er kompliceret at drive og udvikle statens store it-projekter og systemer. Heldigvis er vi ret gode til det. Men vi kan blive endnu bedre, og det vil it-strategien hjælpe os til. Men vi har også brug for at leverandørerne bliver bedre til at levere, og at vi får enklere love og regler fra politikerne.

Branchedirektør: it-strategi skal sikre flere udbud

Der skal mere fokus på konkurrenceudsættelse af både udvikling og drift. Sådan lyder det største ønske til den kommende it-strategi fra Di Digital. It-strategien skal være med til at løfte den offentlige it’s image, mener branchedirektør Adam Lebech.

Professor: Fokus på opkvalificering i it-strategi

Der er brug for at opkvalificere de ledere, som skal lede statens it-projekter. Og så skal staten blive bedre til at lave udbud, hvor fokus er mindre ensidigt på økonomi. Sådan lyder to bud på fokusområder i den kommende it-strategi fra Pernille Kræmmergaard, der er professor på Aalborg Universitet og direktør i Digitaliseringsinstituttet.