Fremtidens NemID bliver til MitID

21-03-2017
It-løsninger

Næste generation NemID er godt på vej og har nu fået et navn. NemID bliver til MitID, og den nye løsning skal være en brugervenlig og fremtidssikret nøgle til netbanken, Digital Post og meget mere.

NemID har gjort det enklere at være borger i Danmark. 4,7 millioner danskere har NemID og bruger det hver dag.

Men udviklingen stopper ikke. Derfor er de danske banker og den offentlige sektor gået sammen i et partnerskab om at udvikle borgernes digitale nøgle med navnet MitID.

”Navnet MitID er ikke bare et nyt navn, men varsler en klar forbedring af det nuværende NemID. De 4,7 mio. brugere er faktisk meget tilfredse. Alligevel kræver den teknologiske udvikling, at vi sætter os nye mål. Vi skal sikre brugerne en mere brugervenlig og mobil løsning og en løsning, som er mere fleksibel end i dag. Det arbejde er godt i gang og har nu også fået et navn,” siger direktør i Digitaliseringsstyrelsen, Lars Frelle-Petersen.

”Vi er glade for at kunne bidrage til en vigtig del af samfundets it-struktur. Med et godt offentligt-privat samarbejde om det nye MitID sikrer vi fortsat en sikker adgang til netbanken, offentlige tjenester og de andre dele af det digitale liv, som kræver fortrolighed. MitID vil bygge på en teknologisk intuitiv platform, så brugerne også i fremtiden kan leve digitalt uden begrænsninger eller bekymringer,” fortæller administrerende direktør i Finans Danmark, Ulrik Nødgaard.

Den kommende løsning er på vej i udbud.

Læs mere og følg med i udviklingen af MitID på www.mitid.dk