NemID til virksomheder er nu fri for Java

17-03-2017
It-løsninger

Med lanceringen af det nye NemID nøglefilsprogram den 7. marts 2017, er den sidste java-afhængige del af NemID-løsningen under udfasning.

Selvom NemID nøglekort-brugerne længe har sluppet for Java, så har brugerne af NemID medarbejdersignatur med nøglefil indtil nu været afhængige af at have Java installeret på deres computere. Derfor har Digitaliseringsstyrelsen og Nets udviklet et Java-uafhængigt alternativt, som skal gøre arbejdet nemmere for brugere af NemID medarbejdersignatur på nøglefil.

NemID nøglefilsprogrammet fungerer som erstatning til Java-installationen. Nøglefilsløsningen er særligt anvendt af medarbejdere, som ofte signerer med NemID. Nøglefilsbrugere vil automatisk blive ført gennem opdateringen af deres computer med NemID Nøglefilsprogram, første gang det skal bruges ved login. Hvis brugere stadig ønsker at bruge Java-løsningen, kan det lade sig gøre frem til slut 2017 med Java-understøttede browsere.

Nye browsermuligheder og enklere opdateringer

Hvor Java-afhængigheden tidligere har begrænset udvalget af mulige browsere for nøglefilsbrugerne, gør den nye løsning det muligt for brugeren at anvende både Google Chrome, Internet Explorer og Mozilla Firefox.

Derudover bliver det enklere for brugeren at holde det nye nøglefilsprogram opdateret. Det er således forventningen at den nye løsning vil give slutbrugeren en forbedret oplevelse med både varetagelsen og vedligeholdelsen af NemID medarbejdersignatur.

Læs mere om den nye løsning

Fakta

Vurderingen af behovet for at udvikle en javauafhængig medarbejdersignatur på nøglefil begyndte, da der tegnede sit et billede af gradvis udfasning af Java-understøttelse blandt et stigende antal browsere. I samarbejde med Nets DanID blev det aftalt at udvikle en Java-uafhængig alternativ til medarbejdersignatur med nøglefil.

Red. 20-03-2017