Ny vicedirektør til Digitaliseringsstyrelsen

04-10-2017

Det er en erfaren digital musketer, som får plads i direktionen i Digitaliseringsstyrelsen, nemlig Adam Lebech.

Adam kommer senest fra stillingen som direktør for DI Digital. Her har man de seneste år med succes fået sat digitalisering på den politiske dagsorden.

Det er sjældent, at man kan finde en profil, som matcher forventningerne i et stillingsopslag 100 pct. Men det synes jeg faktisk, at vi er lykkedes med her. Adam har solid erfaring med digitalisering og it. Han kender både den politiske dagsorden og de bureaukratiske embedsmandsdyder. Men er også oprigtigt interesseret i it og er kompetent når det gælder fx at drive store it-projekter og arbejde med effektiv systemforvaltning. Og så er han en erfaren leder. Han kan dermed sætte sig i stolen fra dag et.

Rikke Hougaard Zeberg, direktør i Digitaliseringsstyrelsen

En styrelse i vækst

Digitaliseringsstyrelsen har siden etableringen i 2011 fået flere og flere opgaver og er i dag mere end 200 medarbejdere. Der er politisk fokus på området, en sammenhængsreform på vej og mange konkrete udfordringer med it-styring og informationssikkerhed, som skal løftes. Det er dermed en alsidig styrelse, som Adam skal være med til at udvikle og drive de kommende år.

Inden DI Digital har Adam haft en række lederstillinger i It- og Telestyrelsen og Økonomi- og Indenrigsministeriet. Han startede karrieren i Finansministeriet i Den digitale taskforce i 2001 og har dermed været med siden de første digitaliseringsstrategier så dagens lys.

Adam er 44 år og bor i Torslunde syd for Høje Taastrup sammen med sin kone og tre børn. Han starter snarest muligt som vicedirektør i styrelsen og indtager dermed vicedirektørstillingen, som blev ledig, da Rikke Hougaard Zeberg blev udnævnt til direktør for Digitaliseringsstyrelsen den 4. september.