Stor interesse for NemID nøgleapp

30-04-2018
It-løsninger

Digitaliseringsstyrelsen og Finans Danmark havde mandag indbudt til møde om den kommende NemID nøgleapp. Og det viste sig, at interessen var stor.

""

Både journalister, bankfolk, ansatte i private virksomheder, interesseorganisationer og it-arkitekter var mandag mødt op til informationsmøde om den kommende NemID nøgleapp.

Her bød direktør i Digitaliseringsstyrelsen, Rikke Hougaard Zeberg, velkommen sammen med administrerende direktør for Finans Danmark, Ulrik Nødgaard, og derefter blev appens funktioner og infrastruktur præsenteret.

Kontorchef i Digitaliseringsstyrelsen Marie Wessel fulgte op med et indlæg om gode råd til sikker adfærd, og til slut var et panel bestående af Stine Hegelund Bertelsen samt repræsentanter fra Finans Danmark og leverandørerne af appen, e-nettet og Nets, parate til at svare på de fremmødtes spørgsmål.

""

Interessen var stor for såvel funktioner som sikkerhed, og panelet svarede beredvilligt på de mange spørgsmål.

NemID nøgleapp er et digitalt supplement til det eksisterende nøglekort. Det betyder, at man fortsat vil kunne anvende det fysiske nøglekort – NemID nøgleapp er et tilbud til dem, der foretrækker et digitalt alternativ.    

NemID nøgleapp kan downloades fra slutningen af maj og kan bruges alle de steder, hvor man normalt anvender NemID. Man vil fx kunne ’swipe’ en adgang til for eksempel netbank eller borger.dk.

Læs mere om NemID nøgleapp i denne nyhed og se pjecen om NemID nøgleappen her.