NemLog-in sendt i udbud

12-02-2018
It-løsninger

Digitaliseringsstyrelsen har netop offentliggjort udbuddet af fremtidens løsning til single-sign-on og brugerrettighedsstyring til offentlige digitale selvbetjeningsløsninger samt den kommende identitetsløsning til erhverv – NemLog-in3.

NemLog-in er indgangen til offentlig, digital selvbetjening. Den fællesoffentlige single-sign-on og brugerrettighedsstyringsløsning har i dag mere end 300 it-systemer tilsluttet, og 250.000 virksomheder og myndigheder er oprettet som brugerorganisationer. Løsningen genudbydes, da den eksisterende kontrakt udløber i 2019.

Driften af NemLog-in blev udbudt i november 2017, og turen er nu kommet til udviklings- og forvaltningsdelen. Med det nye udbud søges en leverandør til nyudvikling, videreudvikling, vedligeholdelse og forvaltning af NemLog-in3.

Fremtidssikring

”Med dette udbud har vi lagt sidste hånd på den overordnede rammebeskrivelse af den fremtidige, digitale infrastruktur i Danmark. Visionen er at skabe sammenhængende og langsigtede løsninger med høj grad af fleksibilitet og gode brugeroplevelser. For NemLog-in er det særligt vigtigt, at løsningen løbende kan tilpasses til nye forretningsbehov og teknologier. Nu glæder vi os til at gå i dialog med interesserede leverandører og høre deres idéer og input,” siger direktør i Digitaliseringsstyrelsen, Rikke Hougaard Zeberg.

Der skal udvikles en samlet løsning til erhvervsidentiteter, en samlet signaturløsning til borgere og erhverv og et CA til at udstede certifikater til borgere og virksomheder.

Udbudsform

Udbuddet af NemLog-in3, udvikling og forvaltning, er et såkaldt udbud med forhandling, hvor op til fire potentielle leverandører i første omgang skal prækvalificeres. Herefter går Digitaliseringsstyrelsen i dialog med de prækvalificerede leverandører, som så afgiver deres endelige tilbud efter forhandlingerne.

Kontrakten indgås med den leverandør, der har det bedste forhold mellem pris og kvalitet.

Fakta om NemLog-in3, udvikling og forvaltning

  • Sidste frist for ansøgning om prækvalifikation er den 16. marts 2018 kl. 10.00.
  • Kontraktindgåelse med leverandør forventes afsluttet ultimo 2018.
  • Kontrakten anslås at have en samlet værdi på 250 mio. kr. med en varighed på fem år med mulighed for 3 års forlængelse.
  • Ifølge planen forventes migrering af virksomhedsbrugere at være færdig i løbet af 2021.

Yderligere information

Gå til udbudsmaterialet på EU-Supply

Læs om den forudgående markedsdialog

Digitaliseringsstyrelsens fire store aktuelle infrastrukturudbud er: 

  • NemLog-in, drift
  • Næste generation Digital Post
  • MitID (udbydes i partnerskab med de danske pengeinstitutter)
  • NemLog-in, udvikling og forvaltning