Danskerne er tilfredse og trygge på borger.dk

16-01-2018
It-løsninger

Tilfredsheden med borger.dk er høj – 9 ud af 10 danskere er tilfredse med den fællesoffentlige borgerportal. Det samme gør sig gældende for borgernes tryghed, hvor 93 pct. føler sig trygge, når de anvender borger.dk.

I 2016 var borgernes tilfredshed med borger.dk tårnhøj, og det så ud til at blive svært at overgå. På trods af det, er borgernes tilfredshed med borger.dk steget igen med hele 5 procentpoint fra sidste års undersøgelse, og ligger nu på 92 pct.

Det viser den årlige måling af brugertilfredshed med borger.dk, foretaget i december 2017. Samtidig vurderer danskerne, at indholdet på borger.dk er blevet bedre. Vurderingen af kvaliteten af indholdet er nemlig også steget fra 81 pct. til 87 pct.

Der er også spurgt ind til borgernes tryghed ved borger.dk, og igen er der gode nyheder. 93 pct. af danskerne føler sig generelt trygge, når de bruger portalen. Det er en stigning fra 87 pct. i 2016.

”Det er meget positivt, at borgernes tilfredshed og følelse af tryghed er så høj, og ikke mindst at tallene stadig stiger. Det betyder, at det arbejde, vi gør hver eneste dag med at sikre kvaliteten af indholdet og prøve at sætte os i brugernes sted, fungerer efter hensigten,”

Direktør i Digitaliseringsstyrelsen, Rikke Hougaard Zeberg. 

Brugervenlighed i højsædet

Samarbejde på tværs af det offentlige er helt centralt for brugervenligheden på borger.dk. Det gælder samarbejdet med alle statslige ressortmyndigheder og kommuner om det redaktionelle indhold, digitale selvbetjeningsløsninger, og ikke mindst samarbejdet om at få borgernes data på Min Side og resten af borger.dk.

Og det tyder på, at det virker.

Undersøgelsen om brugen af borger.dk viser en øget brugervenlighed, da 87 pct. af brugerne oplever, at de let finder det, de leder efter. Det er en stigning på 6 procentpoint fra 2016.

Ligesom at 91 pct. af danskerne mener, at teksterne er skrevet i et klart og letforståeligt sprog. Det er en stigning fra 86 pct. i forhold til forrige år.

Det glæder Rikke Hougaard Zeberg, at samarbejdet giver så gode resultater, og at borgerne oplever en portal, der er nem at bruge.

”Det er vigtigt for os, at borger.dk giver danskerne en nem og hurtig indgang til det offentlige. Derfor er det virkelig gode nyheder, at borgerne oplever, at det virker, når de sidder foran skærmen. De finder uden problemer frem til relevant indhold, der er til at forstå, så de let og hurtigt kan få ordnet deres ærinder med det offentlige.”

Arbejdet med at tilpasse indholdet til brugernes behov er en løbende proces, der hele tiden er i udvikling.

”I år er vi meget optagede af at kunne tilbyde borgerne skræddersyede brugeroplevelser med relevant indhold og borgernes egne data på Min Side på borger.dk,”

slutter Rikke Hougaard Zeberg.

Brugertilfredshedsundersøgelsen er gennemført af Peytz og Co. for Digitaliseringsstyrelsen i december 2017. Besvarelserne er indsamlet via pop-up på borger.dk med i alt 4.285 besvarelser.