NemID nøgleapp er klar til brug

29-05-2018
It-løsninger

I dag blev NemID nøgleapp lanceret og appen kan nu downloades i Apples App Store og Google Play Store. Appen er et nemt og sikkert supplement til det eksisterende nøglekort.

Siden lancering af NemID til danskerne i 2010 er NemID nøglekortet blevet en fast følgesvend i danskernes færden på nettet. Nu ser NemID nøgleapp dagens lys.

For nylig rundede vi fem millioner brugere af NemID og danskerne har for længst taget NemID til sig som en del af deres dagligdag. I takt med, at danskerne bliver mere og mere digitale, oplever vi en stigende efterspørgsel efter digitale løsninger. Den efterspørgsel imødekommer vi i dag med NemID nøgleapp.

Rikke Hougaard Zeberg, direktør i Digitaliseringsstyrelsen

Man kan bruge NemID nøgleapp alle de steder, man normalt bruger sit NemID nøglekort. Appen giver adgang til fx netbank, til offentlige hjemmesider som borger.dk, sundhed.dk og private aktørers hjemmesider som fx fagforening eller a-kasse.

Et sikkert supplement

NemID nøgleapp er ligeså sikker som NemID nøglekort. Appen har det samme sikkerhedsniveau som NemID nøglekort og lever derfor op til NemID’s sikkerhedsstandarder.

Vil du vide mere

  • Fem millioner danskere har NemID, som hver måned bruges 65 millioner gange til at tjekke deres netbank, benytte borger.dk eller handle på nettet
  • Finans Danmark, på vegne af bankerne, og Digitaliseringsstyrelsen, på vegne af den offentlige sektor, står bag NemID nøgleapp
  • E-nettet er leverandør på appen, og Nets DanID på infrastrukturen
  • NemID nøgleapp virker til iPhone og Android
  • NemID nøgleviseren fortsætter uændret. En nøgleviser er et ”elektronisk nøglekort” i form af et lille apparat med en knap og et display.