Ny fælles hjemmeside til indberetning af sikkerhedshændelser

15-05-2018
Sikkerhed

Fra den 10. maj 2018 kan myndigheder og virksomheder nemt og enkelt indberette sikkerhedshændelser.

I 2018 udvides antallet af lovpligtige krav til indberetning af sikkerhedshændelser, og derfor kan det blive aktuelt, at myndigheder og virksomheder skal indberette den samme hændelse til flere myndigheder.

For at gøre det nemt og enkelt at indberette sikkerhedshændelser kan myndigheder og virksomheder fra den 10. maj 2018 indberette sikkerhedshændelser til flere myndigheder på én gang på virk.dk under siden "Indberetning af brud på sikkerheden". 

Gå til siden Indberetning af brud på sikkerhed på www.indberet.virk.dk

På hjemmesiden findes hjælp til at udfylde blanketten og sende indberetningen om hændelsen til de relevante ansvarlige myndigheder. 

Indberetning om eIDAS forordning

Danmark skal følge EU´s eIDAS forordning om elektronisk identifikation og tillidstjenester. I Danmark er Digitaliseringsstyrelsen tilsynsansvarlig og skal derfor modtage rapportering om brud på sikkerheden fra udbydere af disse tjenester. Aktuelt i Danmark er Nets DanID anmeldt som tillidstjenesteudbyder på EU´s "Trust Service List", da de står for driften af NemID.

Indberetningerne skal sikre opfyldelse af kravene i forordningen og dermed bidrage til tjenesteudbyderes sikkerhed og ansvarlighed i forhold til beskyttelsen af brugerne og det indre EU markeds funktioner.

Læs mere om eIDAS-forordningens anvendelse

”Hent "Vejledning om hændelsesunderretning i henhold til artikel 19 i eIDAS”