Ny lov skal sikre tilgængelighed af offentlige websteder og apps

30-05-2018
Digital service

Folketinget har tirsdag den 29. maj vedtaget ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og apps”. Loven skal sørge for, at det offentliges websteder og apps er tilgængelige for brugerne, herunder navnlig personer med handicap.

Bygger videre på eksisterende aftale

Siden 2008 har kommunerne, regionerne og staten været enige om, at deres websteder skal være tilgængelige. Kravene i loven er grundlæggende de samme som i den gamle aftale – men det er nyt, at apps også bliver omfattet.

Loven træder i kraft den 23. september 2018 – men kravene finder anvendelse løbende fra 23. september 2019, hvorfra nye websteder skal være tilgængelige, til 23. juni 2021, hvorfra kravene vedrørende apps gælder.

Hvad er it-tilgængelighed?

It-tilgængelighed handler om de principper og teknikker, man skal anvende, når man udvikler websteder, apps og andre tekniske løsninger, så de kan anvendes af alle brugere.

Det handler blandt andet om anvendelighed for brugere, der ikke kan benytte mus, og om at personer med synsnedsættelse eller -handicap kan få indhold læst op af en digital skærmlæser. Men god tilgængelighed kommer alle brugere til gode med mere overskuelige og brugbare løsninger.

Læs mere og følg med

På Digitaliseringsstyrelsens hjemmeside findes en sektion om tilgængelighed og den nye lov. Her kan man blandt andet finde en Q&A om loven. Sektionen udbygges og opdateres løbende med den nyeste viden om kravene i loven, vejledningsmateriale med mere.

Find materialet her, hvor du også kan tilmelde dig et nyhedsbrev om tilgængelighed