EU: Danmark står stærkt inden for offentlig digitalisering

22-11-2018
Digital service Om os

Danmark står stærkt i Europa inden for gode offentlige digitale tjenester til borgere og virksomheder, viser EU’s seneste benchmarking på området. Men benchmarkingen viser også, at Danmark har potentiale for at løfte brugervenligheden af de digitale tjenester og forbedre den grænseoverskridende brug af offentlige digitale tjenester i Europa.

Danmark fastholder sin position blandt frontløberne i Europa inden for offentlig digitalisering. EU’s netop offentliggjorte måling viser, at de digitale frontløbere stadig er de nordeuropæiske og baltiske lande, Holland, Østrig og Portugal.

Danmark ligger i top i EU’s måling af digitale tjenester til borgere og virksomheder. Det er vi rigtig glade for. Omvendt viser EU’s måling også, at vi kan gøre det endnu bedre på en række områder, fx digital sammenhæng og brugervenlighed for borgerne

Rikke Hougaard Zeberg, direktør i Digitaliseringsstyrelsen

”Heldigvis vil initiativerne fra regeringens digitale servicereform give en stærk sammenhæng på tværs af den offentlige sektor. Den indsats vil bidrage yderligere til at fastholde Danmark helt i top i forhold til digitalisering i EU,” fortsætter hun.