Nu kan borgere nemt afgive en digital fuldmagt fra mobilen

09-11-2018
It-løsninger

Med et nyt design af den fællesoffentlige digitale fuldmagtsløsning, er det nu blevet endnu lettere at afgive en digital fuldmagt på mobil og tablet.

En digital fuldmagt er et tilbud til borgere, som ønsker hjælp fra fx pårørende til den digitale kontakt med det offentlige. I den digitale fuldmagtsløsning kan der i dag afgives fuldmagt til en række offentlige selvbetjeningsløsninger fx sundhedsjournalen, til at melde flytning eller søge om SU. Med et nyt og mobilvenligt design er det nu blevet lettere at afgive en digital fuldmagt fra mobil og tablet.

Vi arbejder hele tiden på at sikre, at vores løsninger lever op til brugernes behov og brugsmønstre. Derfor er vi rigtig glade for, at det nu er blevet endnu nemmere for de borgere, der bruger mobile enheder til digital selvbetjening i det offentlige, at afgive eller anmode om en digital fuldmagt

Adam Lebech, vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen

Det nye design af fuldmagtsløsningen skaber samtidig rammerne for en bedre og mere sammenhængende brugerrejse på tværs af offentlige selvbetjeningsløsninger.

Digital fuldmagt – også for borgere uden NemID

I den digitale fuldmagtsløsning bestemmer borgeren selv til hvad, til hvem og hvor længe fuldmagten skal være gyldig. Der kan også afgives en fuldmagt, selvom borgeren ikke har NemID eller ikke er digital. Her anmoder modtageren af fuldmagten om fuldmagten, som underskrives fysisk af borgeren. Når fuldmagten er oprettet, kan den pårørende bruge sit eget NemID til at handle på borgerens vegne i de udvalgte digitale selvbetjeningsløsninger.

Flere og flere bruger digital fuldmagt

Den digitale fuldmagtsløsning er flittigt brugt af borgerne og der tilsluttes løbende flere offentlige selvbetjeningsløsninger. I 2018 er løsninger som Boligstøtte, Livslang Pension og Fælles Medicinkort blevet en del af den digitale fuldmagtsløsning. Det betyder, at borgerne nu kan afgive digital fuldmagt til 28 forskellige områder og samtidig se et overblik over deres afgivne og modtagne fuldmagter.

Fakta