13 cases skal inspirere statslige myndigheder til digital kompetenceudvikling

25-10-2018
Styring

I dag offentliggør Digitaliseringsstyrelsen 13 cases, der skal virke som gode eksempler på, hvordan man kan arbejde med at opkvalificere medarbejdere og lederes digitale kompetencer samt inspirere andre statslige myndigheder til, hvordan de kan kaste sig ud i digital kompetenceudvikling.

Digitaliseringsstyrelsen foretog i sommer en opsamling af eksisterende erfaringer med udvikling af digitale kompetencer. Det resulterede blandt andet i 13 casebeskrivelser fra statslige myndigheder og private organisationer, der har delt deres viden og arbejde med udvikling af it- og digitale kompetencer for såvel den enkelte medarbejder som hele organisationen.

De 13 cases varierer i omfang og fokus, hvor nogle primært fokuserer på kultur, lederskab og organisationsforandring og andre fokuserer på færdigheder, metoder og konkrete værkøjer. Fælles for dem alle er, at de på hver sin vis har arbejdet aktivt med opkvalificering af medarbejdere og lederes digitale kompetencer.

Herudover er det muligt at møde nogle af casemyndighederne til gå-hjem-mødet om digitale kompetencer i staten hos Digitaliseringsstyrelsen den 14. november, hvor tre udvalgte statslige cases vil deltage i en paneldebat om digitale kompetencer i staten.

Gå-hjem-møde om digitale kompetencer i staten

På gå-hjem-mødet vil deltagerne blive præsenteret for forskellige tilgange til og forståelser af digitale kompetencer, høre om den seneste udvikling af det fællesstatslige digitaliseringsakademi og møde andre statslige myndigheder, som allerede har kastet sig ud i den digitale kompetencedagsorden.

Mødet afholdes onsdag den 14. november 2018 kl. 15.00-17.00 hos Digitaliseringsstyrelsen, Landgreven 4, København K.

Tilmelding med navn, stilling, organisation og e-mail er åben til og med den 9. november.

Kontakt Malte Peder Vinfeldt Svendsen på eller 2146 6361.

Hent invitation og program til gå-hjem-mødet