Digital service i verdensklasse

26-10-2018

Regeringen har som en del af Sammenhængsreformen lanceret Digital service i verdensklasse. Selv om Danmark ifølge FN er verdensmestre i offentlig digitalisering, skal vi ikke hvile på laurbærrene.

Digitaliseringsstyrelsen har hjulpet til i arbejdet med at realisere regeringens ønsker om en endnu bedre digital service. Der er kommet en ambitiøs og bred reform ud af anstrengelserne – og jeg er sikker på, at vi med de spor, der er lagt, også i fremtiden vil placere os forrest i feltet af digitale lande.

Tillid kan vi ikke tage for givet

Med reformen sættes der ekstra fokus på at skabe tillid til den offentlige sektor – med særligt fokus på håndteringen af borgernes data. Her vil regeringen give borgerne overblik over de oplysninger, som det offentlige har om dem. Det skal skabe gennemsigtighed og sikre en fortsat høj tillid blandt danskerne.

Samarbejde i verdensklasse

Derudover skal vi udvikle en kørekort-app, nye digitale brugerrejser skal sætte borgerne i centrum, ny teknologi skal hurtigere være en gevinst for samfundet, og vi skal skabe et bedre digitalt overblik over de mellemværender, borgerne har med det offentlige.

Alt dette kan vi selvfølgelig ikke klare selv. Der bliver også behov for samarbejde i verdensklasse, og vi glæder os til samarbejdet med både ministerier, kommuner og regioner om at realisere planen.

Med venlig hilsen
Rikke Hougaard Zeberg