’Digital Start’ hjælper unge i gang med at være digitale borgere

20-08-2019
Digital service

Selvom de unge har godt styr på hvordan smartphone og computer virker, er det ikke altid let for dem at orientere sig i de offentlige, digitale løsninger som NemID og borger.dk.

Derfor har Digitaliseringsstyrelsen, i samarbejde med Center for Digital Dannelse, produceret ’Digital Start’. Digital Start er et undervisningsmateriale, der giver unge kendskab til offentlige, digitale løsninger, som de bør kende for at klare dagligdagens gøremål med det offentlige.

Et forsøg på at gøre undervisning mere levende

Digital Start er opbygget som en quiz med spørgsmål fordelt på temaer fx Digital Post. Herudover er der en række hjælperedskaber, hvor de unge kan søge svar på spørgsmål i en Q&A – eller selv læse videre fra siden med nyttige links. Digital Start forsøger at nå de unge i øjenhøjde og med et interaktivt element.

Værdifuld måling til staten

Udover at være et digitalt undervisningsforløb, som lærere kan anvende i udskolingen eller på ungdomsuddannelser, kan Digitaliseringsstyrelsen få en værdifuld indsigt i, hvor de unge har størst udfordringer i forhold til offentlig digitalisering. Vi får en indikation på, hvor vi skal sætte ind, hvis vi skal hjælpe de unge borgere bedst muligt.

Se undervisningsmaterialet på digitalstart.dk