De fælles krav erstatter Udviklingsvejledningen for god selvbetjening og fokuserer ligesom forgængeren på brugerinddragelse, når selvbetjeningsløsningerne udvikles. Derudover er der fokus på, at løsningerne er intuitive, og at information og inputfelter så vidt muligt bliver tilpasset automatisk på baggrund af registeroplysninger eller brugernes egne indtastninger. På den måde kan myndighederne for eksempel sikre, at personer under en vis aldersgrænse ikke bliver bedt om at indtaste oplysninger, der kun er relevante for personer over aldersgrænsen.
For en række af de fælles krav vil der være tale om egentlige krav. Det betyder, at mange af de hyppigst anvendte selvbetjeningsløsninger i fremtiden skal gøre brugeren opmærksom på mangelfulde indtastninger, ligesom løsningerne skal kunne fungere på de mest anvendte devices og browsere.
Desuden vil det fortsat være et krav, at nye og videreudviklede løsninger skal bestå den fællesoffentlige brugertest, før de sættes i drift. De øvrige dele af Fælles krav til digitale løsninger, som ikke har status af egentlige krav, vil gælde som anbefalinger.
Både krav og anbefalinger er suppleret med vejledning i, hvordan myndighederne og deres leverandører skal forholde sig til dem, når de udvikler nye eller videreudvikler på eksisterende løsninger. Materialet er desuden suppleret med eksempler og værktøjer, der gør det nemmere at anvende kravene.
Samarbejdspartnere
Fælles krav til digitale løsninger er udarbejdet af en fællesoffentlig arbejdsgruppe med repræsentanter fra:
- Erhvervsstyrelsen
- ATP
- Udviklings- og Forenklingsstyrelsen
- Landbrugsstyrelsen
- Familieretshuset
- Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering
- Domstolsstyrelsen
- Styrelsen for It og Læring
- KL
- Danske Regioner
- Digitaliseringsstyrelsen