Glædelig jul og godt nytår

17-12-2019

Om ganske få dage går de fleste af os på juleferie. Dermed er det også inden længe tid til at sige farvel til 2019, og med det også tid til at tage afsked med ikke bare et år, men også et helt årti, hvor man må sige, at digitalisering og data for alvor er kommet på dagsordenen - både herhjemme og internationalt.

I Digitaliseringsstyrelsen arbejder vi hver dag på at lave gode digitale løsninger til danskerne. Målet er at levere en bedre og mere effektiv offentlig service. Det skal være nemt at være i kontakt med det offentlige, når vi for eksempel skal have styr på de praktiske ting i vores hverdag. Når vi skal skrive vores barn op til en ny skole, når vi skal flytte og skifte adresse eller når vi skal søge om boligstøtte til den nye lejlighed. I dag er det alt sammen ting, der kan klares fra telefonen eller computeren derhjemme. Det er nye digitale muligheder, som vi kan se, at danskerne er rigtigt glade for at bruge.

Danskerne har for alvor taget NemID-løsningen til sig, og 2019 blev også året, hvor mere end to millioner danskere tog muligheden for at bruge NemID digitalt som nøgleapp til sig. Vi er rigtig glade for at kunne se, at så mange danskere også er meget tilfredse med at bruge den nye NemID nøgleapp. Faktisk kan vi se på målinger, at hele 98 procent af brugerne fortæller, at de er tilfredse med at bruge den nye nøgleapp.

Læs meget mere om NemID nøgleapp

Debatten om brug af data og forskellige dataetiske spørgsmål var også et stort tema i den offentlige debat i løbet af 2019. I foråret blev der af regeringen oprettet et Dataetisk Råd. Rådet skal blandt andet være med til at skabe en åben debat om brugen af nye digitale løsninger, kunstig intelligens og til at sætte fokus på de forskellige dilemmaer, som de nye teknologiske muligheder også rejser.

Det kommende år i Digitaliseringsstyrelsen kommer blandt andet til at byde på lancering af nye digitale kørekort, hvor det bliver muligt at få kørekortet som en app på telefonen. Kortet bliver et supplement til det fysiske kørekort, og det forventes at blive lanceret inden udgangen af 2020.

Vi kan se, at nyheden om det digitale kørekort også er en af de nyheder fra vores nyhedsbrev, som flest af jer har læst i løbet af året, der er gået.

Glædelig jul – og godt nytår!

Med venlig hilsen
Rikke Hougaard Zeberg