NemID nøgleapp runder 2 millioner downloads

09-07-2019
It-løsninger

I slutningen af maj 2018 blev NemID nøgleapp lanceret, og i nøgleappens første leveår er appen blevet hentet mere end 2 millioner gange – og brugerne er meget tilfredse med den.

NemID nøgleappen gør det nemt og sikkert at bruge sit NemID med et enkelt swipe på telefonen, og brugerne er meget tilfredse med den digitale løsning.

Vi er rigtig glade for, at danskerne har taget nøgleappen til sig. De digitale login-løsninger vil i fremtiden vinde større og større indpas, og det er derfor meget positivt, at danskerne er glade for den.

Rikke Hougaard Zeberg, direktør i Digitaliseringsstyrelsen 

De nuværende brugere roser NemID nøgleappen, og mange synes, at den er lettere at bruge end nøglekort. Hele 91 pct. af brugerne er tilfredse eller meget tilfredse med appen, og det er især fordelen ved altid at have deres NemID ved hånden. Mange af brugerne har endda valgt at installere nøgleappen på flere enheder, der sikrer, at deres NemID altid er med dem på mobilen, på arbejdstelefonen eller på tabletten, hvor de fx ordner deres betalinger.

Som bruger kan du installere NemID nøgleappen på op til 3 enheder. De brugere, som har taget nøgleappen til sig, bruger derfor også deres NemID oftere end nøglekortsbrugere. 76 pct. bruger det på ugentlig basis, mens det kun gælder for 47 pct. af de, som bruger papversionen af nøglekortet. 

Appen er praktisk og altid lige ved hånden. Den kan bruges til det hele - både på mobil, tablet og computer. På grund af appen sendes der 20.000 færre papkort ud hver måned, og dermed er nøgleappen også til gavn for miljøet, da vi slipper for pap og plastik.

Michael Busk-Jepsen, digitaliseringsdirektør i Finans Danmark.

Samtidig har nøgleappen samme niveau af sikkerhed, som brugerne kender fra NemID. Nøgleappen understøtter den såkaldte to-faktor sikkerhed, som NemID er baseret på. Det vil sige noget brugeren har i hånden (nøgleappen), og noget brugeren har i hovedet (brugernavn og adgangskode). 

Digitaliseringsstyrelsen og Finans Danmark lancerede i fællesskab den nye NemID nøgleapp i foråret 2018.

Fordele ved nøgleappen

  • Du har altid dit NemID ved hånden – også på ferien.
  • Nøgleappen har samme niveau af sikkerhed, som du kender fra NemID.
  • Du slipper for pap og plastik fra nøglekortet.
  • Der er ingen nøgler i nøgleappen, da du godkender med et swipe. Du løber derfor aldrig tør for nøgler.
  • Du kan bruge appen alle de steder, hvor du bruger dit NemID, og du kan både logge ind på mobil, tablet og computer med nøgleappen.
  • Appen er gratis.