Danmark er fortsat et af de mest digitaliserede lande i Europa

11-06-2019

Den årlige undersøgelse af digitaliseringen i Europa giver en fjerdeplads til Danmark.

Danmark ligger fortsat i samme felt som andre digitale frontløbere i Europa. Finland, Sverige, Holland og Danmark er de forreste i feltet, og der er et godt stykke ned til nummer fem i indekset over virksomheders, borgeres og de offentlige myndigheders digitalisering. Samlet set følger både Danmark og resten af Europa den samme trend hen imod øget digitalisering

Bedst til bredbånd og borgernes brug af internettjenester

Siden sidste år har Danmark rykket sig mest i forhold til udbredelsen af bredbånd og indtager her en førsteplads. Særligt dækningen og optaget af højhastighedsbredbånd på 100 Mbit/s eller over er blevet forbedret.

Der er også stor fremgang i integrationen af digitale teknologier i virksomheder, hvor stadig flere små- og mellemstore virksomheder er tilstede online og har en stigende andel af det samlede online salg. Danmark er fortsat det land i Europa, hvor borgerne benytter flest internettjenester.

Digital service til virksomhederne i topklasse

På de øvrige områder, som undersøgelsen belyser, er Danmark placeret pænt over EU-gennemsnittet, men er også blevet indhentet af flere lande. Dette sker blandt andet, fordi nye områder medtages for første gang i digitaliseringsindekset. Når det gælder kvaliteten af offentlige digitale ydelser til virksomheder, noteres det, at:

Denmark provides top-class digital services for businesses (100 %), which places the country 1st among EU Member States.

Læs mere

Se hele rapporten "Index over landenes digitale økonomi" på ec.europa.eu

Hent Danmarks landerapport "Digitalisering i Europa" på ec.europa.eu

 

The Digital Economy and Society Index 2019

Europa-Kommissionens Digital Economy and Society Index (DESI) måler EU-landenes digitalisering på baggrund af 44 indikatorer inden for:

  • udbredelse af bredbånd
  • borgernes digitale kompetencer
  • borgernes brug af internettet
  • integration af digital teknologi i virksomheder
  • digitalisering i det offentlige