NemLog-in flytter til ny driftsplatform

21-03-2019
It-løsninger

Den 25. marts 2019 flytter NemLog-in til en ny driftsplatform. Læs her, hvad skiftet betyder for dig som bruger eller tjenesteudbyder.

Med skiftet bliver den tekniske platform moderniseret og gjort klar til videreudviklingen af den fremtidige NemLog-in-løsning. Overgangen påvirker ikke log-in og signering, og du vil igennem hele processen kunne bruge de fuldmagter og brugerrettigheder, som allerede er i systemet.

I en periode på et par dage vil du som bruger dog ikke kunne oprette nye fuldmagter og brugerrettigheder eller opdatere og slette de eksisterende. Alle øvrige funktioner vil fungere som normalt.

Når du logger på, vil du blive mødt af information om lukning i forhold til opdateringer. Du får også at vide, hvornår der åbnes for opdateringer igen.

Trinvis overgang

Overgangen til den nye platform sker i flere trin.

Den 25.-26. marts 2019:

  • Løsningen flyttes
  • Log-in og signering er muligt
  • Oprettelse/opdatering/sletning af brugerrettigheder og fuldmagt samt tilslutning og administration for tjenesteudbydere er ikke mulig

Den 27. marts 2019:

  • Log-in og signering er muligt
  • Brugerrettigheder og fuldmagt kan igen opdateres
  • Tilslutning og administration for tjenesteudbydere er ikke muligt

Den 28. marts er alle funktioner åbne igen.

Tjenesteudbydere skal ikke gøre noget

Ændringen sker lokalt i NemLog-in. Tjenesteudbydere skal generelt ikke gøre noget. Kun hvis du som tjenesteudbyder bruger IP white listing, skal du sørge for at white liste den nye driftsplatforms IP-adresser.

Læs information til tjenesteudbydere om go-live

Mere information

Digitaliseringsstyrelsen opdaterer løbende driftsinformation om NemLog-in på Digitaliser.dk. Man skal blot abonnere på gruppen NemLog-in Drift. Vi opfordrer myndigheder og tjenesteudbydere til at holde sig opdateret via denne kanal.

Læs mere om NemLog-in.

På henholdsvis implementeringssitet og nyhedsbrevet om implementering af MitID og NemLog-in3 kan du følge med i processen omkring overgangen til MitID og NemLog-in. Begge kanaler er rettet mod tjenesteudbydere og brugerorganisationer.