National cybersikkerhedsmåned sætter digital sikkerhed på dagsordenen

01-10-2019
Sikkerhed

Den første danske cybersikkerhedsmåned i oktober skal løfte danskernes digitale sikkerhed. Målet er, at borgere, virksomheder og myndigheder kender til de digitale trusler og får en mere sikker digital adfærd.

I oktober sætter vi sammen fokus på digital sikkerhed i Danmark

Danmark er et af verdens mest digitale samfund. Det giver store fordele, men det er afgørende, at den digitale sikkerhed i Danmark får et løft, så vi som samfund er rustet til en hverdag med stadig flere digitale trusler.

Rikke Hougaard Zeberg, direktør i Digitaliseringsstyrelsen, glæder sig over det nye initiativ, der skal styrke danskernes bevidsthed om digital sikkerhed:

Den nationale cybersikkerhedsmåned er en anledning til, at vi i fællesskab sætter fokus på danskernes digitale sikkerhed. Myndigheder og virksomheder skal sørge for, at sikkerheden er høj i de digitale løsninger, så danskerne fortsat trygt kan færdes digitalt. Men den enkeltes adfærd er også afgørende. Det er i allerhøjeste grad nødvendigt, at danskerne bliver bedre til at beskytte sig selv imod it-kriminelle og andre, der forsøger at få adgang til og misbruge deres digitale oplysninger. 

Hjælp til en sikker digital hverdag

En lang række myndigheder, virksomheder og organisationer har allerede planlagt aktiviteter, der sætter fokus på cyber- og informationssikkerhed i oktober måned. Der er registreret 30 aktiviteter rundt omkring i landet – og det er stadig muligt at indmelde sin aktivitet, så endnu flere får kendskab til den.

Digitaliseringsstyrelsen er national kampagnekoordinator for den nationale cybersikkerhedsmåned, og styrelsen bidrager selv aktivt med en lang række tiltag i løbet af oktober: 

Sammen med KL og Danske Regioner lancerer Digitaliseringsstyrelsen en national kampagne, så borgerne ved, hvordan de skal beskytte sig mod en række forskellige former for digital svindel. På Kulturnatten i København kan man sammen med sit barn dyste om at spotte de digitale fælder. Sammen med ingeniørforeningen IDA afholder Digitaliseringsstyrelsen et morgenmøde om cyberangrebet på Norsk Hydro. Og en stor fællesoffentlig bootcamp i Odense skal styrke myndighedernes implementering af sikkerhedsstandarden ISO 27001. 

Digitaliseringsstyrelsens direktør Rikke Hougaard Zeberg og vicedirektør Marianne Sørensen er blandt de specialister og eksperter, der stiller deres viden om digital sikkerhed til rådighed for interesserede i form af foredrag og debatoplæg. Oplæggene kan bookes af alle med interesse for cyber- og informationssikkerhed: skoler, virksomheder, organisationer og myndigheder. 

Læs mere om national cybersikkerhedsmåned

Man kan læse mere om national cybersikkerhedsmåned og orientere sig i aktiviteterne på sikkerdigital.dk/ncsm

Kort om national cybersikkerhedsmåned

  • National cybersikkerhedsmåned er et nyt tiltag, der ligger i oktober
  • Initiativet ligger i forbindelse med den europæiske cybersikkerhedsmåned
  • Digitaliseringsstyrelsen er national koordinator for den nationale cybersikkerhedsmåned. Initiativet gennemføres i samarbejde med Center for Cybersikkerhed.
  • På sikkerdigital.dk kan du læse mere om cybersikkerhedsmåneden på sikkerdigital.dk/ncsm. Fx kan du se alle de gratis foredrag om sikkerhed, som du kan booke til din organisation, og du orientere dig i de øvrige aktiviteter. Siderne vil løbende blive opdateret.
  • På sikkerdigital.dk har Digitaliseringsstyrelsen og Erhvervsstyrelsen samlet vigtig viden om informationssikkerhed til borgere, virksomheder og myndigheder.