Morgenmøde på torsdag: Bliv klogere på to aktuelle cyberangreb

07-10-2019
Sikkerhed

Start din torsdag med faglig indsigt. Digitaliseringsstyrelsen og ingeniørforeningen IDA inviterer til morgenmøde på torsdag den 10. oktober om cyberangrebene på Norsk Hydro i marts og Johannesburg City Power i juli i år.

I anledning af national cybersikkerhedsmåned afholder Digitaliseringsstyrelsen og Ingeniørforeningen IDA et morgenmøde om cyberangreb. Med afsæt i angrebene på Norsk Hydro den 19. marts og Johannesburg City Power den 25. juli perspektiverer to sikkerhedseksperter hændelserne.

Der bliver lejlighed til diskussion og til at stille spørgsmål, herunder:

  • Hvad var det for nogle angreb?
  • Hvordan var hackernes angrebsmetoder?
  • Hvilke læringspunkter er der fra angrebet - og hvordan kan du bruge disse i din egen hverdag?

To eksperter perspektiverer hændelserne

Mikael Vingaard er ansat som Specialist, Industrial Security i Energinet.dk (under overdragelse til Energistyrelsen). Han har 15 års erfaring inden for informationssikkerhed, audit samt beredskabsplanlægning.

En stor del af hans undervisningserfaring kommer fra arbejdet som instruktør på CISSP- uddannelsen samt it-sikkerhedskonferencer (SCADA) hvor han har bidraget med både workshops og præsentationer. I sin fritid driver Mikael et af verdens største ICS/SCADA Honeypot-netværk for dataindsamling og angrebstendenser.

Søren har mere end 20 års erfaring inden for informationssikkerhed, og har arbejdet med cybersikkerhed i OT systemer siden 2009.

Søren Egede Knudsen er selvstændig it/ot-sikkerhedsekspert. Han har tidligere blandt andet været CTO i Ezenta og Chefkonsulent i Energistyrelsen. Søren driver i dag OT security gruppen på LinkedIn og holder også foredrag internationalt blandt andet for SANS Institute og Kaspersky omkring OT sikkerhed.

Tid og sted

Morgenmødet finder sted torsdag den 10. oktober kl. 8.00-10.00.

Oplæg starter kl 8.00, så vær der i tide og snup kaffe & croissant med ind i lokalet, hvor vi lytter til eksperterne og diskuterer med kollegaer denne torsdag morgen – vi kører igennem 90 minutter uden pause.

Sted: IDA Conference, Kalvebod Brygge 31, 1780 København V

Tilmelding

Der er stadig et mindre antal pladser til offentlige ansatte. Er du offentlig ansat og ønsker du at deltage i mødet, så skriv direkte til og angiv dit fulde navn og organisation/arbejdsplads.

Tilmelding foregår efter først-til-mølle princippet.

Om national cybersikkerhedsmåned

Arrangementet indgår som en del af den nationale cybersikkerhedsmåned i oktober.

Måneden er en del den europæiske sikkerhedsmåned, hvor Digitaliseringsstyrelsen er national kampagnekoordinator for Danmark.

sikkerdigital.dk/ncsm kan du læse mere om måneden og orientere dig i de mange andre aktiviteter i måneden. Du kan også se en liste med specialister og eksperter, der kvit og frit stiller deres viden til rådighed for dig og din organisation.