I dag skal nye websteder overholde lov om webtilgængelighed
23-09-2019
Digital service
Lov om webtilgængelighed bliver implementeret i faser, så alle offentlige websteder og apps er tilgængelige for mennesker med handicap senest inden for tre år. I dag er loven gældende for nye websteder. Dit websted er nyt, hvis det er offentliggjort efter den 23. september 2018.
Loven implementerer EU’s webdirektiv i dansk lov i faser, hvor nye websteder er omfattet i 2019, ældre websteder i 2020 og mobilapplikationer i 2021. Loven har således til formål at sikre, at danske myndigheders websteder lever op til kravene om webtilgængelighed.
I et højt digitaliseret samfund som Danmark flugter intentionen med loven rigtig godt med det særlige ansvar, vi som offentlig sektor har, nemlig at alle kan benytte de digitale løsninger - uanset eventuelle handicap. Webtilgængelighed skal sikre, at så mange som muligt kan bruge offentlige myndigheders websteder og mobilapplikationer.
Læs mere om, hvem loven omfatter på digst.dk/tilgængelig
Er du ansvarlig for et websted?
Undgå pdf-filer, bryd teksten op og lav billedtekster. Det er bare tre af de råd, der anbefales, når der arbejdes med webtilgængelighed. Loven er startskuddet til en indsats i den offentlige sektor, der skal flytte ind i vores daglige rutiner og måder at arbejde med websteder på.
Webtilgængelighed er en kompleks og ikke-statisk størrelse – og derfor er det ikke en opgave, der har hverken en slutdato eller en facitliste. Derimod er det en opgave, alle med ansvar for websteder skal have med i deres portefølje. Digitaliseringsstyrelsen yder råd og vejledning til myndigheder – og fører samtidigt tilsyn med myndigheders efterlevelse af lovens krav.
Læs mere om webtilgængelighed
Husk tilgængelighedserklæringen
Loven stiller krav om, at myndigheder skal offentliggøre en tilgængelighedserklæring, der beskriver webstedet tilgængelighed samt fremlægge en plan for udbedring af områder, der evt. ikke er fuldt tilgængelige.
Digitaliseringsstyrelsen stiller et værktøj til rådighed, som myndighederne skal bruge, når de udarbejder deres tilgængelighedserklæringer.
Læs mere om tilgængelighedserklæring
Meld dig ind i Netværk for webtilgængelighed
Har du brug for videns- og erfaringsudveksling? Så hold dig opdateret i Digitaliseringsstyrelsens netværk om webtilgængelighed. Netværket er for offentlige myndigheder, interesseorganisationer og it-leverandører, og det er gratis at deltage.
Læs om netværket og nyheder om tilgængelighed
Tilmeld dig nyhedsbrevet om webtilgængelighed på digst.dk